Pēc uzvaras 2008. gada Eiropas futbola čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē pār Lihtenšteinu sestdien Latvijas izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs atzina, ka komandai svarīgi bija visu maču uzturēt ātru tempu, kas arī izdevās.
Jau ziņots, ka Latvija izcīnīja uzvaru ar rezultātu 4:1 (2:1), nodrošinot piekto vietu F apakšgrupas kopvērtējumā.

"Šī bija ļoti svarīga spēle. Aizsardzība nospēlēja uzmanīgi un arī pussargi paveica lielu darbu. Lihtenšteinas izlase ir spēcīga un organizēta komanda," pēc spēles atzina Starkovs. "Mačā mums bija svarīgi uzturēt ātru tempu, kas arī izdevās gan pirmajā, gan arī otrajā puslaikā. Kā zinām, jebkuras spēles iznākums izšķiras tikai otrajā puslaikā."

Starkovs nevēlējās izcelt kādu īpašu viņa vadītās izlases spēlētāju, uzsverot, ka labi nospēlēja visa komanda.

"Svarīgi ir tas, ka komandā ienāk arvien jauni spēlētāji, gūstot pieredzi," uzsvēra Latvijas izlases galvenais treneris.

"Latvijas izlase parādīja labu komandas spēli un pelnīti uzvarēja," atzina Lihtenšteinas izlases galvenais treneris Hanss-Peters Caugs. "Bijām vadībā, taču tad pārāk ātri ielaidām vārdus."

Caugs atzina, ka kvalifikācijas turnīrs viņa vadītajai komandai bija veiksmīgs, jo savā laukumā izdevās pieveikt Īslandes un Latvijas valstsvienības. "Taču varējām izcīnīt arī vairāk punktus. Latvijas un Lihtenšteinas duelī abas komandas labāku sniegumu rādīja tieši otrajā spēlē."

"1:4 ir neapmierinošs rezultāts, jo nebiju gatavs ielaist tik daudz vārtus," pēc spēles atzina Lihtenšteinas izlases vārtsargs Pēters Jēle. "Latvijas izlasei paveicās, ka starp spēles pirmajiem abiem vārtiem bija tik īss laiks un viņi izmantoja mūsu kļūdu."

Jēle atzina, ka Lihtenšteinā futbols attīstās labā līmenī un federācija dara visu, lai parādītos jaunie talanti. "Mums ir viens jaunais uzbrucējs, kurš spēlē Šveicē un jau nākamajā ciklā varētu spēlēt ar mūsu uzbrukuma līderi Mario Friku, bet vēlāk arī varētu nomainīt viņu. Friks mūsu komandā ir neaizstājams. Uz nākamo ciklu raugos pozitīvi, jo mums būs jaunie spēlētāji un futbols attīstīsies vēl straujāk."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!