Foto: Publicitātes foto
13. oktobrī Rīgā, "Radisson Blu Hotel Latvija" konferenču centrā notiks ārzemju izglītības izstāde "Days of International Education", kurā piedalīsies pārstāvji no daudzām Lielbritānijas mācību iestādēm. Šodien jautājums par "Brexit" joprojām ir viens no populārākajiem, kad runa ir par izglītības iegūšanu Lielbritānijā.

Pēdējā gada laikā izstādes organizatori "Baltic Council for International Education" piedalījās daudzās starptautiskās izglītības konferencēs, izstādēs, semināros un diskusijās, un praktiski visur tika apspriests jautājums par "Brexit" un tā ietekmi uz Eiropas Savienības studentiem.

Galvenais šī brīža secinājums – Lielbritānijas skolas un universitātes joprojām gaida studentus no Latvijas. Universitāšu rektori un dekāni, skolu direktori un pasniedzēji, un pat Izglītības ministrijas amatpersonas turpināja uzsvērt, ka izglītībai nav nacionalitātes un robežu, un nekādi politiskie lēmumi neliks britu skolām un universitātēm aizvērt savas durvis Eiropas Savienības studentiem. Starptautiskums ir viena no galvenajām britu izglītības īpašībām. Studenti un absolventi, ar kuriem tik ļoti lepojas britu augstākās izglītības iestādes, nāk no simtiem dažādu pasaules valstu, un Lielbritānija nekādā gadījumā nevēlas zaudēt savu labākās izglītības pakalpojumu sniedzējas statusu. 30 pasaules līderu dažādos laikos ir mācījušies Oksfordas universitātē, un starp London School of Economics absolventiem ir 18 Nobela prēmiju laureātu, 34 dažādu valstu prezidentu un premjerministru. Tādu piemēru ir ļoti daudz.

Universitātes

Šobrīd mūsu studentiem ar iestāšanos Lielbritānijas universitātēs nekas nemainās. ES studenti, kuri sāks savas bakalaura studijas Lielbritānijas un Velsas universitātēs 2019. gada septembrī, joprojām var saņemt kredītu visam mācību periodam. Mācības Skotijas universitātēs joprojām paliek bez maksas. Maģistrantūras studentiem joprojām ir iespēja saņemt kredītu 10 609 sterliņu mārciņu apmērā un izmantot to mācībām vai dzīvošanai. Kredīta atmaksas noteikumi paliek nemainīgi. Kredīts tiek atmaksāts tikai tad, kad gada alga ir ne zemāka par 25000 sterliņu mārciņām, un jūs izmaksājat 9% no saviem ienākumiem, kas pārsniedz 25000. Tādejādi, piemēram, kredīta atmaksas summa pie gada ienākumiem, kas ir 27000 GBP, būs 15 sterliņu mārciņas mēnesī. Ja gada ienākumi nepārsniedz 25000, kredīts nav jāatmaksā.

Vēlamies atgādināt, ka "Baltic Council" palīdz ne tikai ar pieteikumu nosūtīšanu universitātēm, bet arī ar studiju kredītu noformēšanu.

Informāciju no pirmavota varēs saņemt pie britu universitāšu pārstāvjiem izstādē "Days of International Education", kas notiks 13.oktobrī (viesnīcas "Radisson Blu Hotel Latvia" konferenču centrā). Izstādē piedalīsies: University of Leeds, Swansea University, Northumbria, Coventry, Bolton, Falmouth, Leeds Beckett, Anglia Ruskin, Bath Spa, kā arī oficiālais UCAS centrs Latvijā ("Baltic Council"), caur kuru notiek universitāšu pieteikumu nosūtīšana.

Valsts skolas un koledžas

Mācības valsts skolās un koledžās Eiropas Savienības studentiem paliek bez maksas. Skolas atzīmē, ka neatkarīgi no "Brexit" rezultātiem, tiem skolēniem, kas jau ir iestājušies šogad, mācību nosacījumi nemainīsies.

Izstādē Rīga apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar valsts skolas Liverpool College pārstāvi.

Privātskolas

Šeit nekas nemainās. Šīs skolas vienmēr ir bijušas maksas, un mūsu studenti tajās ir stājušies vēl pirms Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā. Pēdējo gadu laikā britu privātskolu popularitāte ir pieaugusi, un Lielbritānijas skolu sistēma ir atzīta par vienu no labākajām pasaulē. 13. oktobrī apmeklētāji Rīgā varēs iepazīties ar pārstāvjiem no šādām skolām: Clifton College, Kingswood School, Wycliffe College, Rossall School, Bishop's Stortford College, LVS Ascot, Earlscliffe, Stamford Endowed Schools, Abbey DLD Group of Colleges, King's College Saint Michaels, Cardiff Sixth Form, Moyles Court School.

Izstāde "DAYS OF INTERNATIONAL EDUCATION" 13. oktobrī Rīgā,
viesnīcas "Radisson Blu Hotel Latvija" konferenču centrā Elizabetes ielā 55.

Izstādes darba laiks: 10.00 – 17.00

Ieeja ir bez maksas

Papildus informācija un dalībnieku saraksts: www.balticcouncil.lv

Izstādes organizatori – labākie konsultanti ārzemju izglītības jautājumos

BALTIC COUNCIL FOR INTERNATIONAL EDUCATION
Ģertrūdes iela 33/35, Rīga, t. 67317627
info@balticcouncil.org
www.balticcouncil.lv

Izglītības aģentūra MERIDIAN GROUP
Ģertrūdes iela 33/35, Rīga, t. 67311610
Kuldīgas iela 17, Ventspils, t. 636 07870
info@meridian.lv
www.meridian.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!