Foto: Publicitātes foto
Saņemiet atbildi uz šo jautājumu pie universitāšu, modes un dizaina skolu pārstāvjiem izstādē "Days of International Education", kas notiks 13. oktobrī Rīgā viesnīcas "Radisson Blu Latvija" (Elizabetes iela,55) konferenču centrā.

Modes un dizaina jomas speciālisti vienmēr būs pieprasīti visās valstīs. Kā teicis Oskars Vailds: "Mode ir tik nepanesama neglītuma daudzveidība, ka nākas mainīt to katru pusgadu."

Anglija ir plaši pazīstama ar savu īpašo attieksmi pret modi un dizainu. Divas trešdaļas no pasaules elitārajām modes aģentūrām un dizaineru studijām atrodas tieši šajā valstī. Londona ir viena no pasaules modes galvaspilsētām, kur iedvesmu smeļas topošie un esošie modes dizaineri un stilisti. Iespējas to darīt ir patiesi bezgalīgas: plašs klāsts ar lieliskiem muzejiem, izstādēm, mākslas galerijām, Londonas modes nedēļa un, protams, slavenās koledžas un modes institūti, kuru absolventi ir visiem zināmie Stella Mccartney, John Galliano, Paul Smith, Alexander McQueen un daudzi citi.

Izstādē Rīgā piedalīsies Falmouth University, kas ir slavena ar savām radošajām studiju programmām. Universitātes ietvaros darbojas deviņas specializētās radošo jomu skolas (fakultātes): Mūzikas un teātra mākslas akadēmija; Modes un tekstila institūts; Arhitektūras, dizaina un interjera skola; Fotogrāfijas institūts; Kino un televīzijas skola; Glezniecības skola; Grafiskā dizaina skola; Biznesa skola; Spēļu akadēmija.

Modes un tekstila institūts sadarbojas ar tādām kompānijām kā "Adidas", "Liberty Art Fabrics", "Diesel", "Paul Smith", "John Lewis", "New York Coterie" un "DC Shoes".

Studentiem ir iespēja iziet praksi tādos uzņēmumos kā "Brooklyn Tailors" (New York), "Helly Hansen" (Norway), "BBC Costume Department" (London), "Christian Dior" (Paris), "Elle Magazine" (India). Universitātes absolventi strādā vadošajos modes namos daudzās pasaules valstīs, piemēram, "Burberry", "Belstaff", "Jigsaw", "Liberty", "Vivienne Westwood", "Adidas", "Sweaty Betty", "Aston Martin" un daudzos citos.

Bath Spa University ir slavena ar savām radošajām disciplīnām un piedāvā plašu dizaina, teātra mākslas, glezniecības, mūzikas, muzikālo tehnoloģiju, literatūras, pedagoģijas, biznesa un tūrisma programmu klāstu. Šeit var atrast tādas unikālas programmas, kuras netiek piedāvātas citās universitātēs.

Universitāte atrodas vienā no skaistākajām Lielbritānijas pilsētām – Bātā, kuras arhitektūras un kultūras mantojums ir UNESCO pasaules mantojuma sarakstā.

Topošajiem dizaineriem būs interesanti tikties ar University of Leeds pārstāvi un sīkāk uzzināt par Fashion Design, Fashion Marketing, Fashion Technology programmām šajā universitātē. Coventry universitāte piedāvā Fashion, Fine Art, Graphic Design, Interior Architecture and Design, Product Design, International Fashion Business programmas. Savukārt University of Bolton klāt klasiskajai programmai Fashion piedāvā specializētas un unikālas programmas Special Effects Costume For Film and Television, Retail Business Management, Textiles and Surface Design.

Nīderlande

Willem de Kooning Academy ir mākslas akadēmija, kas atrodas Roterdamā. Tā tika dibināta 1781.gadā, bet 1998.gadā tika nosaukta sava absolventa, holandiešu izcelsmes amerikāņu mākslinieka Vilema de Koninga vārdā, kas akadēmijā mācījies 1920.gados.

Akadēmija specializējas tēlniecības mākslā, ilustrācijā, fotogrāfijā, animācijā, grafiskajā dizainā un citās mākslas jomās. Tā skaitās viena no prestižākajām mācību iestādēm valstī un ir numur 1 reklāmas un copyright jomā. Angļu valodā tiek piedāvātas šādas programmas: Advertising, Animation, Audiovision Design, Fashion Design, Fine Art, Fine Art & Design Teacher Training, Graphic Design, Illustration, Leisure & Events Management, Lifestyle Transformation Design, Photography, Product Design, Spatial Design.

Dānija

Izstādē Rīgā apmeklētāji varēs iepazīties ar VIA University College. Skandināvu dizaina mīļus noteikti ieinteresēs programma Design, Technology and Business, kuras ietvaros studenti var izvēlēties no trīs piedāvātajām specializācijām - Fashion Design, Pattern Design, Branding and Marketing Management.

Trešā semestra laikā visi studenti iet obigāto, deviņas nedēļas garo praksi Dānijā vai kādā no ārzemju uzņēmumiem, kas ir universitātes partneru sarakstā. Universitāte piedāvā arī tādu mācību programmu kā Materials Science & Product Design. Šajā programmā obligātās prakses ilgums ir seši mēneši, kas ir viennozīmīgs pluss darbiekārtošanai pēc universitātes absolvēšanas.

Nāciet uz ārzemju izglītības izstādi "Days of International Education" un uzziniet, kurās pasaules valstīs var studēt modi, dizainu un mākslu!

Saņemot informāciju no pirmavota, jūs varēsiet pieņemt pareizo lēmumu!

Izstādes darba laiks: 10.00 – 17.00
Ieeja ir bez maksas

Papildus informācija un dalībnieku saraksts: www.balticcouncil.lv

Izstādes organizatori – labākie konsultanti ārzemju izglītības jautājumos

BALTIC COUNCIL FOR INTERNATIONAL EDUCATION
Ģertrūdes iela 33/35, Rīga, t. 67317627
info@balticcouncil.org
www.balticcouncil.lv

Izglītības aģentūra MERIDIAN GROUP
Ģertrūdes iela 33/35, Rīga, t. 67311610
Kuldīgas iela 17, Ventspils, t. 636 07870
info@meridian.lv
www.meridian.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!