Foto: Shutterstock
Dāvināšanas process vienmēr ir patīkams, turklāt gan dāvanas saņēmējam, gan tās sniedzējam, tāpēc iesaiņojumam, kas rada pirmo iespaidu, ir liela nozīme. Par šobrīd aktuālajām tendencēm dāvanu saiņošanā portālam DELFI stāsta dizaina papīrlietu veikala ''Manilla'' pārstāve Linda Lukstiņa.

Interesanti, ka katru gadu cilvēkiem tendences dāvanu saiņošanā mainās, jo katru gadu gribas kaut ko jaunu un kaut ko citādāku, un šie Ziemassvētki nav izņēmums. Šogad ļoti populāri ir punktoti un strīpoti papīri, kas visbiežāk ir neitrālās krāsās, vienkārši un askētiski, taču tieši ar šo eleganci tie uzrunā daudzus jo daudzus. Šādu papīru izvēlē priekšrocība ir tā, ka neitrālais fons ļauj izpausties ar aksesuāriem, piemēram, lentēm, dekoratīvām piespraudēm utt. Dizaina papīrlietu meistare stāsta, ka svētku laikā neiztrūkstoša sastāvdaļa ir arī klasiskie Ziemassvētku motīvi – egles, zvaigznes, ziemeļbrieži, kā arī dažādi zeltītas krāsas elementi, kas piešķir dāvanām greznumu.

Lai arī visskaistākās ir ar rokām iesaiņotas dāvanas, praktiskākie iesaiņojumi, dāvanu maisiņi, joprojām ir aktuāla izvēle, tāpēc tie šogad tiek piedāvāti vēl lielākā dažādībā. Dāvanu saiņošanas speciāliste stāsta, ka maisiņi ir vieglākais risinājums dāvanu saiņošanā, taču mūsdienās parādījušās daudz un dažādas nestandarta formas un dizaini arī tiem.

Iesaiņošanas pakalpojumi ir tas, kas dažbrīd ''Manilla'' veikaliņu pārvērš īstā rūķu darbnīcā. Arvien vairāk klienti novērtē gaumīgi un kvalitatīvi iesaiņotas dāvanas, šo procesu uzticot profesionāļiem, taču skaitliski noteikti lielāks pircēju skaits iegādājas kādu no piedāvājumā esošajiem dāvanu papīriem, saiņošanu veicot pašu spēkiem. Galu galā, dāvanu saiņošana ir tik patīkams process - tas vairo svētku sajūtu un dāvanai piešķir pievienoto vērtību.

Vaicājot par to, kā dāvanas saiņot iesācējiem, speciāliste stāsta – nekas daudz nav nepieciešams. Papīrs, asas šķēres, divpusējā līmlente un pacietība. Iesaiņošanas procesu iespējams atvieglot, dāvanu ievietojot kastē - tā ir vieglāk akurāti un skaisti iesaiņot jebkāda izmēra dāvanu. Viens no svarīgākajiem nosacījumiem ir pareizi piegriezt un ielocīt papīru, un šīs iemaņas nāk ar pieredzi, tāpēc dāvanu saiņošanas speciālisti sarūpējuši video pamācību, kur soli pa solim parādīts, kā eleganti iesaiņot Ziemassvētku dāvanas.

Video pamācība dāvanu saiņošanā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!