Foto: AFP/Scanpix

Nenoguli Jauno gadu, sagaidi to ārpus Latvijas, par šo prieku maksājot mazāk nekā 400 eiro, aicina portāls "Turgid". Visas norādītās summas ir par lidmašīnas biļetēm turp un atpakaļceļam (izlidošana 31.decembrī, atgriešanās - 1.janvārī), tās atrastas, izmantojot servisu Skyscanner, un ir aktuālas raksta tapšanas brīdī, proti, 8.decembrī. Neko nesolām, negarantējam un nepiedāvājam, tikai dalāmies ar idejām Jaunā gada sagaidīšanai!

Dublina (no 160 eiro)

Foto: Vida Press

Šogad dublinieši un pilsētas viesi Jauno gadu sagaidīs īpašā pasākumā ar daiļrunīgu nosaukumu - Countdown Concert. No lidostas līdz pilsētai brauc ar autobusu un izbaudi tradicionālo tumšā alus pinti slavenajā Temple Bar.

Amsterdama (no 373 eiro)

Tehno cienītāji nedrīkst palaist garām Nīderlandes lielākā muzikālā notikuma - Awakenings - ziemas sesiju. Tā notiks ēkā, kas reiz bija gāzes krātuve, un ilgs visu nakti un vēl nedaudz ilgāk.

Ženēva (no 334 eiro)

Neraugoties uz puritāniskas pilsētas slavu, Ženēva prot izklaidēt. Dzīvā mūzika, dīdžeji, iespēja pamieloties ar dažādiem kārumiem, sildošiem ēdieniem un dzērieniem - un tas viss Ženēvas ezera krastā. Jūties kā cilvēks!

Barselona (no 342 eiro)

Foto: Publicitātes foto

Jaungada nakts brīnumi Barselonā koncentrēsies pie Monžuikas maģiskās strūklas - uguņošana, ballītes, dažādi priekšnesumi un svinētāju pūļi. Vakara (pareizāk sakot, nakts) nagla būšot 15 metrus augsta skulptūra, kas simbolizē tūkstošgades garu.

Parīze (no 288 eiro)

Vai var būt kas romantiskāks par Jaunā gada sagaidīšanu Parīzē? Tiesa, gandrīz nekas. Tradicionālā slidošana līdzās Hôtel de Ville un nakts gaismu šovs Eifeļtornī - lietas, kas kaut reizi mūžā jāizbauda un jāredz ikvienam mīlētāju pārim.

Prāga (no 336 eiro)

Foto: AP/Scanpix

Divi nosaukumi: The Duplex Club un Vaclava laukums. Līdz desmitiem vakarā te vēl varēs pavakariņot, bet vēlāk klubs ar lielisko bāru jumta stāvā pārvērtīsies par naktsklubu ar dejām līdz pat rīta gaismai. Protams, Prāgā ir arī daudz citu vietu, kur sagaidīt Jauno gadu.

Roma (no 374 eiro)

Foto: Vida Press

Amore festivāls Vecgada vakarā elektronikas cienītājiem ir tas pats, kas... Pat nezinām, ar ko salīdzināt. Neaizmirstama pieredze. Jaunais gads Romā - tas ir Kaut kas ar Kaut ko. Un atcerieties, ka paģiras lieliski ārstē itāliešu picas. Joks. Ar zināmu daļu patiesības.

Berlīne (no 387 eiro)

Foto: AFP/Scanpix

Hipsteru un elektroniskās mūzikas galvaspilsēta Vecgada vakarā nekādi nevar būt garlaicīga. Brandenburgas vārtu apkaimē pulcēsies jaunā gada sagaidītāji; uguņošana un tamlīdzīgas izklaides solās būt neaizmirstamas. Bet, ja budžets atļauj, Berlīnē var atrast fantastiskas Jaungada sagaidīšanas ballītes.

Budapešta (no 395 eiro)

Foto: Shutterstock

Ungārijas galvaspilsētā ieplānots karstākais valsts (bet varbūt visas Rietumeiropas) Jaunā gada festivāls - Instant. 26 zāles, septiņi bāri un septiņas skatuves! Bet vēl Budapeštā ir neaizmirstami autentiski krodziņi ar savdabīgu iekārtojumu un aprīkojumu. Un minimālu apgaismojumu.

Madride (no 400 eiro)

Spānijas galvaspilsēta Jaungada naktī pārvēršas par vietu, kurā sev piemērotākās un tīkamākās izklaides atradīs jebkurš - visām gaumēm un visiem budžetiem. Klubu mūzikas cienītājiem vispirms ieteicams painteresēties par Fabrik vai Teatro Kapital, iesaka "Turgid".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!