Foto: Shutterstock
15. decembra pievakarē mirdzošu eglīšu virtenes iemirdzēsies Āgenskalna Ziemassvētku eglē, portālu "Delfi" informēja pasākuma organizatori.

Gatavojoties Ziemassvētkiem, ikviens aicināts noķert Āgenskalna svētku noskaņas, 15. decembrī plkst. 16.00 sanākot kopā, lai svinīgi iedegtu Ziemassvētku egli Āgenskalnā - skvēriņā pretī Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcijai, kas atrodas Eduarda Smiļģa un Bāriņu ielas krustojumā.

Savukārt 17. un 18. cecembrī no 11.00 līdz 18.00 gaidāms "Īslaicīgs sniegputenis Āgenskalna tirgū". Sniegputenis atnes pārmaiņas dabas un cilvēku ikdienā un noskaņojumā - viss kļūst gaišāks, mirdzošāks un krāšņāks, satiksme kļūst lēnāka un trokšņi klusāki. Pasākuma veidotāji aicina piedzīvot līdzīgas pārmaiņas Āgenskalna tirgus paviljonā, kurā divu dienu garumā puteņos īpaša noskaņa, sirsnība, līksme un svētku gaidīšanas prieks.

Tirgus ikdienas piedāvājumu caurvīs īpašs svētku gardumu un darinājumu tirdziņš, kūpēs sildoši dzērieni un neatvairāmas svētku smaržas, darbosies mīļu dāvanu un rotājumu, kā arī īpašās "Svētku ķērāju" radošās darbnīcas ģimenēm un foto stūrītis. Viss tirgus pārtaps neparastā svētku prieka pilnas mūzikas un dejas piepildītā koncertzālē - dažādus muzikālus priekšnesumus sniegs Rīgas Doma kora skolas, Rīgas Horeogrāfijas vidusskolas audzēkņi, viesi no Jāzepa Mediņa mūzikas skolas, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas un mākslu skolas "Baltais flīģelis", uzstāsies stepa dejas studijas "Soul tap" audzēkņi un citi.

Īpašu veltījumu svētkus gaidošajiem varēs dzirdēt 17. decembrī 16.00, kad Āgenskalna tirgū skanēs Ziemassvētku koncerts "Ziemas ceļi", kurā muzicēs komponists Valts Pūce, dziedātāji Evita Zālīte un Jānis Apeinis. Tirgu pieskandinās klausītājiem jau pazīstamās Valta Pūces ziemai veltītās dziesmas un komponista aranžētā Ziemassvētku tradicionālā mūzika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!