Foto: Publicitātes foto

ASV atbildīgie dienesti pirmdien oficiāli izdeva atļauju Ziemassvētku vecītim un viņa deviņiem ziemeļbriežiem šķērsot robežu un ierasties ASV teritorijā.

ASV Lauksaimniecības departaments svētku noskaņojumā pirmdien izdeva oficiālu rīkojumu, atbrīvojot Ziemassvētku vecīti un viņu pavadošos ziemeļbriežus no visām muitas nodevām un dzīvu mājlopu ievešanas pārbaudēm.

"ASV Lauksaimniecības departaments šajā svētku sezonā vēlas darīt visu savos spēkos, lai palīdzētu Ziemassvētku vecītim," sacīja ministrijas veterinārā dienesta vadītājs Džons Klifords.

"Mēs vienojāmies atcelt parastās nodevas un iebraukšanas pārbaudes ar nosacījumu, ka viņš, šķērsojot robežu, ostas darbiniekiem piemiedz ar aci un novēl priecīgus Ziemassvētkus," sacīja amatpersona

ASV veterinārais dienests arī ziemeļbriežus atbrīvojis no pārbaudēm uz robežas, ja Ziemassvētku vecītim būs pavaddokumenti, kas apliecina, ka dzīvnieki baroti tikai ar "sienu, konfektēm un piparkūkām", turklāt ar "Sarkanā deguna sindromu var sirgt ne vairāk kā viens ziemeļbriedis".

Saskaņā ar nosacījumiem, ziemeļbriežiem jābūt iejūgtiem koka kamanās, kas izrotātas ar zvaniņiem un piepildītas ar dāvanām krāsainos iepakojumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!