Šis ir aktīvais dāvanu meklēšanas, pagatavošanas laiks, kad savus mīļos un varbūt ne tik mīļos radus, draugus, kolēģus, kaimiņus plānojam iepriecināt Ziemassvētkos. Ko tad izvēlēties? Nereti šo jautājumu uzdodam sev vairākkārt un tā arī atbildi nerodam. Aplūkosim dāvanu izvēles noslēpumus no ezotērikas puses. Padomus sniedz ezotērikas speciāliste Elizabete Ozola.

Sadzīves priekšmeti

Foto: Shutterstock

Priekšmetiem, tāpat kā cilvēkiem, ir personīgā aura. Tāpēc, dāvinot, mēs konkrētajam cilvēkam dāvinām vai nu draudzīgi noskaņotas enerģijas, vai arī mēdz būt, ka to neapzinoties, dāvinām ienaidnieku vai "būtni", kas sagādā daudz lieku, nepatīkamu problēmu. Daudziem no mums ir pieredze ar niķīgām sadzīves precēm, kas vairāk laika "pavada" remontdarbnīcās, nevis mūsu virtuvē, piemēram, sulu spiede, kas darbojas pusminūti, tad riebīgi ierūcoties, beidz funkcionēt uz nenoteiktu laiku. Pat ražotāja firma aparātam laba, cena ne no lētajām......Savukārt cita sulu spiede, ko esam iegādājušies par daudz lētāku samaksu un Ķīnā ražota, darbojas jau piekto gadu un bez problēmām...

Kā var izskaidrot šādu paradoksu? Interesanti, bet viss sākas ar dāvinātāja dāvināšanas nodoma enerģijām. Tās nosaka ļoti daudz ko, kādas ir nodoma enerģijas, tāds arī būs dāvināmais priekšmets. Pat vissliktākās firmas sadzīves priekšmets, ļoti gaišu un labvēlīgu dāvināšanas nodomu enerģiju ietekmēts, pārtop pozitīvā kvalitātē un kalpo lietotājam ilgi un veiksmīgi. Gluži tāpat kā vislabākās kvalitātes sadzīves ierīce sāks niķoties un vārguļot, ja tās dāvināšanas nodomu enerģija būs nelabvēlīga. Šajās situācijās skaidri izpaudīsies domas, emocijas ietekme uz matēriju.
Tādēļ, ja vēlaties uzdāvināt cilvēkam sadzīves ierīci, kas kalpos ilgi:

- vienmēr ejiet šādas preces meklējumos ar gaišam, pozitīvam emocijām;

- neskatieties tik daudz uz ražotājas firmas nosaukumu, cik pacentieties izjust, kā šis priekšmets harmonizēs (sadzīvos ) ar apdāvināmo;

- pievērsiet uzmanību mēness fāzei, kādā dodaties meklējumos (nav ieteicams tukšs un dilstošs mēness). Dilstošā mēness fāzē var iegādāties priekšmetus, kas der veselības vai ķermeņa problemātikas risinājumam (problēmu likvidācijai), visus citus sadzīves priekšmetus labāk iegādāties pilnā vai jaunā mēnesī, tostarp arī apģērbus, apavus;

- pacentieties nepieņemt dāvanas no cilvēkiem, par kuriem esat pārliecināts, ka tie pret jums nav noskaņoti labvēlīgi, pat, ja dāvana ir vērtīga. Gadījumā, ja tomēr nākas šo dāvanu pieņemt, ieteicams to vai nu pārdāvināt ar labiem nodomiem citam cilvēkam (vēlams nepazīstamam). Vai arī izmetiet šo priekšmetu laukā un pats iegādājieties tādu pašu.

Smaržas

Foto: Shutterstock

Smaržu dāvināšana otram cilvēkam ir ļoti intīms process. Parasti tās dāvina tuviem cilvēkiem, ar kuriem ir ļoti personiskas attiecības. Smaržas ļoti spēcīgi ietekmē gan to lietotāju, gan arī apkārtējos cilvēkus. Vienas un tās pašas smaržas tiks dažādi uztvertas, ja tās lieto divi dažādi lietotāji. Tas ir saistīts ne tikai ar lietotāju personības īpatnībām, bet arī ar viņu auras, individuālās iedzimtības (ādas), arī enerģētikas īpatnībām. Tāpēc pirms dāviniet sev tuvam, mīļam cilvēkam smaržas, nopietni pārdomājiet, kādas smaržas būs labvēlīgas viņa aurai.

Kā to var noskaidrot? Visvienkāršāk, protams, pajautāt cilvēkam pašam viņa gaumi. Ja nav tādas iespējas, tad pacentieties pameditēt vai izjust, kāds aromāts piestāvēs cilvēka aurai. Nav ieteicams dāvināt cilvēkam smaržas, kas patīk personīgi jums vai arī tās, kas tiek uzskatītas par labām un modīgām, jo veicot šādu izvēli, varat izraisīt smaržu lietotāju liktenī veselības traucējumus, kā arī nepatīkamus, nelabvēlīgus dzīves notikumus vai situācijas.

Kosmētika

Foto: stock.xchng

Arī dāvinot kosmētiku, īpaši dažādus ķermeņa un matu kopšanas līdzekļus, jābūt ļoti uzmanīgam to izvēlē, ja nav konkrētas informācijas par to, ko lieto apdāvināmais. Ķermeņa un mati kopšanas līdzekļu ietekme uz dažādiem cilvēkiem ir ļoti atšķirīga. Pat kvalitatīvākie līdzekļi, kas der vairumam lietotāju, var būt pilnībā nederīgi vai kaitīgi tam, kam vēlaties tos dāvināt. Ieteikumi kosmētisko un ķermeņa kopšanas līdzekļu dāvināšanā:

- pacentieties dāvināt cilvēkam tos pašus līdzekļus, ko viņš lieto konkrētajā dzīves periodā(jo dažādos periodos tie ir atšķirīgi);

- ja nav šīs infomācijas, tad labāk atturēties no šādas dāvanas dāvināšanas.

Dažādi sīkumi

Foto: F64

Dažādi mazi nieciņi, ar ko apdāvinām viens otru, kļūst arvien populārāki. Tomēr šie sīkumi, kurus izvēlamies ar labiem nodomiem, ne vienmēr tiks pozitīvi uztverti no apdāvināma puses, jo tiem nav praktiska pielietojuma, tie tikai aizņem vietu un prasa no jaunā īpašnieka papildus enerģiju to uzturēšanai.

Lūk, ieteikumi sīkumu dāvināšanai:

- nedāviniet tos cilvēkiem, kuru mājās vai uz darba galdu neredzat analogus, līdzīga tipa priekšmetus;

- ja dāvināt sīkumus, tad tādus,ko var izmantot, piemēram, salvetes, sveces, aromātiskās nūjiņas;

- atcrieties, ka visu , pat sīku personīgo priekšmetu uzturēšanai, cilvēks izmanto personīgo enerģiju un, ja šie priekšmeti cilvēkam nav tīkami, viņš izjūtot nepatīkamas emocijas, zaudē daudz enerģijas, un tas savukārt nelabvēlīgi iedabojas uz viņa biolauku.

Veļa un apģērbs


Ieteikumi:

- Veļu un apģērbu ieteicams dāvināt tikai tuvākajiem ģimenes locekļiem vai arī cilvēkiem, ar kuriem ir intīmas attiecības.

- Bezatbildīgi ir šādas dāvanas pieņemt no svešiem cilvēkiem, izņemot, protams, gadījumus, ja esat ļoti trūcīgs naudas līdzekļos un saņemat tos no labdarības organizācijas vai kāda privāta dāvinātāja. Labdarības dāvanām ir cita - pozitīva un labvēlīga enerģija, kas kalpo cilvēkiem.

- Ja esat izlēmis dāvināt drēbes, apavus vai veļu kādam konkrētam cilvēkam, vispareizāk, lai apdāvināmais izvēlas dāvanu personīgi jūsu klātbūtnē. Jā, pārsteiguma moments varbūt nebūs, taču dāvana būs pēc izmēra, patikšanas un arī dāvinātājs priecīgs.

Ceļojumi

Foto: Shutterstock

Labs ir tas ceļojuma maršruts, kas cilvēkam ir tīkams, bet nevis tas, kur vēlaties pabūt pats.

Emocijas, ko no šādas dāvanas saņem cilvēks, var būt spēcīgākas par visām citām dāvanām. Tās enerģijas, ko apdāvinātais gūs, paviesojies kādā tālā, viņa sirdij tīkamā zemē vai jaukā vietā Latvijā, stiprinās viņa auru un glabāsies viņa atmiņā pozitīvu emociju veidā vēl ļoti ilgus gadus. Tas noteikti ir jāņem vērā, jo smaržu pudelīti mēs izlietojam un izmetam atkritumos, ļoti ātri aizmirstot par to, bet ceļojums - tās ir emocijas, piepildītas ar labvēlīgām enerģijām, kas var darboties kā pozitīvas katalizators pat līdz mūža galam.

Rotaslietas

Foto: Publicitātes foto

Dāvinātās rotaslietas mēs bieži valkājam ļoti ilgus gadus. Tās uz mums var iedarboties ļoti atšķirīgi: nest veiksmi un veselību vai arī - būt neveiksmīgas un veselībai nelabvēlīgas. Pēc praktiskās pieredzes, mēs zinām, ka piemēram, gredzeni, ķēdītes, auskari var sniegt ļoti specifiskas sajūtas valkātājam. Piemēram: ir rotaslietas , kas var likties neērtas, smagas, radīt ādas noberzumus, ausīs izdurto caurumiņu apsārtumu, vēlmi tās tūlīt novilkt un savukārt citas gluži pretēji – rada ļoti patīkamas gan emocionālas, gan fiziskas sajūtas. Ne vienmēr šīs sajūtas saistītas ar materiālu, no kā izgatavotas rotaslietas. To enerģētiku ietekmē saderība starp izgatavotāju, valkātāju un rotaslietas izejmateriālu. Tāpēc parasti vislabvēlīgākā aura mēdz būt pēc pasūtījuma izgatavotām rotaslietām.

Ieteikumi:

- ja vēlaties iepriecināt apdāvināmo, uzdāviniet pēc pasūtījuma izgatavotu rotaslietu;

- ja pērkat jau gatavu izstrādājumu, tad ieteicams apdāvināmajam dot iespēju to uzmērīt (rotaslietu mērīt un pirkt ieteicams pilnā vai jaunā mēnesī);

- pēc rotaslietas uzdāvināšanas tās jaunajam īpašniekam ieteicams to iesvētīt ar lūgšanu vai paturēt vienu diennakti iesvētītā(vārdotā ūdenī) vai arī paturēt zem tekoša ūdens, lai neitralizētu iepriekšējo informāciju.

Dzejoļi un dziesmas, veltījumi

Foto: PantherMedia/Scanpix

Dzejoļi, dziesmas, veltījumi darbojas ar gadu desmitiem ilgu ietekmi uz tiem, kam tie veltīti. Tāpēc, dāvinot tos otram cilvēkam, pārdomājiet, kādu enerģētisko "kravu" jūs viņam uzkraujat un kā tā darbosies.

Ieteikumi:

- šādas dāvanas dāviniet enerģētiski stipriem cilvēkiem, jo to saturs mijiedarbosies ar apdāvināmā auru;

- ja dāvana domāta ļoti tuviem cilvēkiem (tēvs, māte, brālis, māsa), pacentieties iepriekš uzzināt, vai cilvēks ir ar mieru pieņemt šādu dāvanu(izņēmums varētu būt veltījums mirušam cilvēkam).

Pārdāvināti priekšmeti

Foto: DELFI

Nav ieteicams pārdāvināt jums domātās dāvanas sev tuviem, pazīstamiem cilvēkiem. Vislabākais risinājums - nolikt šādu dāvanu vietā, kur to var paņemt kāds garāmgājējs ar domu, lai šī dāvana tiek tam, kam patiešam tā ir paredzēta.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!