Foto: Vida Press

Vairumam cilvēku atbilstošas tematikas apģērba izvēlēšanās ir neiztrūkstoša Ziemassvētku svinību sastāvdaļa. Kamēr daži par, piemēram, šķietami banālajiem džemperiem ar ziemeļbriežiem, sniegavīriem vai rūķiem vien pasmaida, uzņēmums Dr. Oetker, sadarbojoties ar konditori Džulietu Sīru (Juliet Sear), Lielbritānijā radījis unikālu mākslas darbu – Ziemassvētku džemperi, ko iespējams arī apēst, vēstī Vida Press.

Džempera tapšanai bija vajadzīgas 50 stundas, un tajā izmantoti 10 kilogrami cukura glazūras, pieci kilogrami marcipāna, kilograms šokolādes un, protams, krietna deva svētku maģijas.

Džempera pamatni veido piparkūkas, savukārt filigrānie adījuma raksti tapuši no cukura. Jāpiebilst, ka gardais šedevrs ir roku darbs – arī ziemeļbrieža sarkanais deguns, kas redzams džempera dizainā, tapis no marcipāna masas un rūpīgi veidots, līdz iegūta vajadzīgā tā forma.

Komentējot paveikto, konditore atzinusi, ka sākotnēji ideju uzskatījusi par neprātīgu, tomēr vēlme to patiešām realizēt likusi atmest sākotnējo piesardzību.

"Uzņemoties atbildību par šāda neparasta projekta realizēšanu, būtiskākā nozīme ir izvēlētajām sastāvdaļām un to kvalitātei. Šis noteikti bija lielākais izaicinājums manā karjerā, taču tas sagādāja arī krietnu devu prieka. Šobrīd es noteikti esmu vajadzīgajā Ziemassvētku noskaņojumā," atzinusi Džulieta.

Savukārt uzņēmuma Dr. Oetker pārstāvji apgalvo, ka radītais "ēdamdžemperis" teicami ataino to prieku un aizrautību, kas gūstama, gatavojot kopīgas maltītes, turklāt – svētku laikā un pavadot to kopā ar savu ģimeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!