Foto: LETA
Trešdien, 6. decembrī, oficiāli tika atklāts 8. vides objektu festivāla "Ziemassvētku egļu ceļš" sākums, kur būs iespējams aplūkot 41 izgaismotu mākslas darbu, portālu "Delfi" informēja pasākuma organizatori.

Vides objektu festivāls "Ziemassvētku egļu ceļš" jau izpelnījies gan pašmāju, gan ārvalstu iedzīvotāju interesi un atzinību.

Par to liecina vairāku ārvalstu preses izdevumu un tūrismu ceļvežu veidotāju interese iepazīstināt savu mērķauditoriju ar Rīgā svētku laikā izvietotajiem festivāla objektiem. Festivāls iekļauts izdevuma "Skyward" tūristu apskates objektu sadaļā "Word Topics", arī itāļu žurnālā "IO Donna", kurā apkopota informācija par pasaulē vispārsteidzošākajām Ziemassvētku eglēm.

Kā informē RD pārstāvji, šogad festivālā būs apskatāmi profesionālu mākslinieku, radošo industriju pārstāvju un Latvijas Mākslas akadēmijas studentu veidoti vides objekti, kopskaitā 41 mākslas darbs - "Ziemassvētku egle", kas apmeklētājus pārsteigs ar neierastām formām un to īstenošanā pielietoto materiālu daudzveidību. Festivāla laikā Rīgā būs redzami gan šogad tapuši jauni vides objekti, gan iepriekšējo gadu labākie un iedzīvotāju iemīļotie mākslas darbi.

Ziemassvētku egļu ceļu izstaigāt un piedāvātos objektus iepazīt laikā, kad ielās iedegas spuldzes, palīdzēs īpaši sagatavota karte, kas no 8. decembra ir pieejama gan interneta vietnē: www.eglufestivals.lv, gan Tūrisma informācijas centros.

Jau ziņots, ka svinīgā pasākumā trešdien tika iedegta Rātslaukuma egle, bet vairāk nekā 2000 iedzīvotāju 2. decembra vakarā piedalījās Ziemassvētku egles iedegšanas pasākumā Rīgā, Doma laukumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!