Foto: Publicitātes foto

Maskavas forštatē visi laipni aicināti uz Ziemassvētku tirdziņa andeli, kur varēs iegādāties dažādas dāvanas, kā arī piedalīties keramikas darbnīcā, portālu "Delfi" informē "Free Rīga" pārstāve Anna Štefane.

Tirdziņš norisināsies 16. decembrī no pulksten 11 līdz pulksten 18 Lastādijas kultūras telpā - Turgeņeva ielā 15. Ziemassvētku tirdziņa ietvaros var iegādāties dāvanas, ko gatavojuši "Free Rīga" rezidenti - sākot no cepurēm un rotām, līdz keramikas traukiem, rotaļlietām, tējām un daudz ko citu.

"Organizējot tirdziņu, viens no mūsu galvenajiem akcentiem, bija aicināt tajā piedalīties tieši apkaimes māksliniekus un amatniekus. Tādi ir — un tirdziņā būs gan leļļu veidotāja, gan koka lāzergriezumu pratējs, gan sietspiedes meistarī, arī keramiķi, dabīgās kosmētikas un augu pārzinātāji, "vintage" kolekcionāri. Mums prieks, ka piedalās apkaimes cilvēki un ceram arī uz apmeklētājiem no tuvākās apkaimes", stāsta viena no tirdziņa organizatorēm Līva Zolneroviča.

Paralēli tirdziņam darbojas arī atvērtā keramikas darbnīca "Crazy ceramics", kur kā bērniem tā pieaugušajiem ir iespējams kāroto svētku dāvanu izgatavot pašiem. Tā pat ir atvērts arī informācijas punkts, kur nesteidzīgā atmosfērā iepazīties ar jaunuzsākto Lastādijas rezidenču projektu, Maskačkas leģendu vakariem un citām apkaimes aktualitātēm, norāda pasākuma pārstāve. Neiztrūkstošai svētku noskaņai būs arī našķi, tēja un laba mūzika.

"Free Rīga" pārstāve skaidro, kas vēsturiski te ir bijusi Lastādija - tā bijusi kādreiz vecākā Rīgas priekšpilsēta, galvenā pilsētas osta, dzīvākā tirdzniecības un kultūru apmaiņas vieta visā Baltijā, kas stiepās gar Daugavu no tirgus līdz tagadējai Lāčplēša ielai.

Viņa norāda, ka pašlaik tajā ir radoša un nemierīga pilsētas daļa, kur pamestajām ēkām jaunu dzīvi dod tukšo ēku atdzīvināšanas kustība "Free Rīga". Kustība šoruden atvērusi vēl divas vēsturiski vērtīgas, taču nolaistas koka ēkas Turgeņeva ielā kultūras un sabiedriskām iniciatīvām, kas vēlas veidot tuvējo Maskavas priekšpilsētu par stāstiem bagātu, pamanāmu, atvērtu vietu, kur satikties vietējiem iedzīvotājiem, organizācijām un uzņēmumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!