Foto: Publicitātes foto

Jelgavas pils muzejā no 12. decembrim līdz 23. decembrim aplūkojama Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) studentu veidota piparkūku izstrādājumu izstāde "Piparkūku ciemats", portālu "Delfi" informēja LLU pārstāve Lana Janmere.

Tās tapušas turpat pils pagrabos ar studējošo un profesoru gādību, uzsvēra Janmere.

Viņa pastāstīja, ka no piparkūku mīklas veidotas mājas, automašīnas, koki un ceļi, kas klāti ar sniegbaltu sniegu glazūras veidolā.

Piparkūku izstrādājumu izstāde ir Pārtikas tehnoloģijas fakultātes asociētās profesores Daigas Kunkulbergas vadībā pirms septiņiem gadiem veidota tradīcija, kura katru gadu ienes īpašu svētku noskaņu LLU.

Šogad veidotais "Piparkūku ciemats" ir dažādās fakultātēs studējošo kopdarbs. Tā veidošanā iesaistījušies Pārtikas tehnoloģijas un Vides un būvzinātņu fakultātes studenti, gan zīmējot un veidojot skices, gan cepot no piparkūku mīklas nepieciešamās detaļas un "būvējot" tās kopā ar cukura un glazūru palīdzību. Savukārt izstādes eksponātu apgaismojuma iekārtošanā piedalījušies Tehniskās fakultātes studenti, bet Meža fakultātes studenti parūpējušies par muzeja egles rotājumiem.

Izstādes apmeklētājiem ir iespēja balsot par to izstādes eksponātu, kas "iekritis" sirdī un iepaticies visvairāk, sacīja LLU pārstāve.

Muzeja durvis Lielajā ielā 2, Jelgavā interesentiem atvērtas katru darba dienu līdz pat svētkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!