Foto: AP/Scanpix/LETA

Pamatīgas ļaužu nievas ir izpelnījusies Romas Ziemassvētku eglīte Venēcijas laukumā, kuras izskats sadusmojis vietējos iedzīvotājus, ziņo "The Guardian".

Vietējie iedzīvotāji jau eglīti nodēvējuši par "Spelacchio" jeb skrandainīti un plukatu.

"Tas ir apkaunojoši. Ir ļoti sāpīgi skatīties uz šo Ziemassvētku egli," sacīja vietējais iedzīvotājs, kurš eglīti salīdzinājis ar noplūkātu vistu. Savukārt kāda cita iedzīvotāja paudusi sašutumu, kā šādu egli vispār var novietot Romā. "Kā viņi to varēja novietot Romā, tādā galvaspilsētā kā Roma," norādīja kāda sieviete.

Eglītes izskats sacēlis vētru arī sociālajos tīklos, kur vairāki lietotāji kritizē eglītes izskatu, kā arī izsaka pārmetumus Romas pilsētas galvai Virdžīnijai Radži.

Kā vēsta "The Guardian", svētku kociņš ir nobeidzies dažas nedēļas pirms Ziemassvētkiem. Pie tā vainojama nepareizā egles transportēšana no Dolomītiem, kur tā augusi.

Vietējais laikraksts "Il Messaggero" informē – eglīte tās transportēšanas laikā no Dolomītiem nebija pietiekami labi pārklāta, tāpēc arī tai tik ātri nobirušas skujas. Kopumā šī svētku kociņa transportēšana izmaksājusi 50 000 eiro, kas vēl vairāk sadusmojis iedzīvotājus.

Laikraksts šo kociņu nodēvējis par "nacionālo apkaunojumu", piebilstot: "Krievijā mūsu mirstošais koks tiek pielīdzināts "tualetes poda birstei".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!