Foto: Shutterstock

Esi sveiks "Svētku laikā"! Vai gaidīji to brīdi, kad gaiss sāks smaržot pēc sniegpārslām, našķi garšot pēc piparkūku asumiņa, bet istaba smaržot pēc mandarīniem un kanēļa? Mēs pavisam noteikti savu līksmības spurdzienu esam turējuši ilgi apspiestu, un beidzot varam laist to vaļā. Jo beidzot, beidzot ir klāt gada jaukākais, pārdomu pilnākais un sirsnīgākais laiks – Advents un Ziemassvētku un Jaunā gada gaidīšana.

Pēc četrām nedēļām, pacilātu noskaņojumu sēdīsimies pie svētku galda, uz kura būs likti gardākie un smaržīgākie ēdieni. Pasniegsim sev pašiem mīļākajiem rūpīgi izmeklētas dāvanas, bet Vecgada vakarā liesim alvas laimītes, lai zīlētu, ko tad mums nesīs nākamais gads.

Bet kamēr tas viss vēl priekšā, jau tūlīt, tūlīt pie durvīm klauvēs Pirmā advente. Vai vainagu jau esi sagādājis? Un kā ar piparkūku mīklu – recepte no pagājušā gada nav nozudusi? Pat ja kaut kas ir aizmirsies, neuztraucies. "Svētku laiks" tev atgādinās ne vien par eglīšu iedegšanām pilsētu centros, bet parūpēsies, lai pats varētu uztaisīt visburvīgāko adventes vainagu un pie reizes iepriecināt mājiniekus ar karsti smaržojošām piparkūkām.

Cerot, ka ziemeļvējš atpūtīs vairāk baltā sniegpārslu prieka arī līdz mums – laiks atsēsties atpūtas krēslā, uzsildīt karstvīnu un ļauties siltumam no sveces liesmas. Lai pārdomu pilns un satraucoši priecīgs svētku gaidīšanas laiks!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!