Foto: twitter.com/aidanswalt

Svētku neprātā nereti notiek sacensība ne tikai starp pilsētām, bet arī tās iedzīvotājiem. Kāda ģimene ASV tā aizrāvusies ar savu kaimiņu pārspēšanu, ka savu Ziemassvētku egli pārzāģējuši uz pusēm, lai tā būtu tik iespaidīgi gara, ka tās galotne izsprauktos cauri mājas jumtam, vēsta ārzemju mediji.

Sīvā sacensība notikusi Portlendā, ASV Oregonas štatā.

Kāds pāris iegādājies aptuveni sešu metru garu egli, kā arī nolēmis to sadalīt divās daļās - pārzāģējot uz pusēm.

"Pirms pāris gadiem es stāvēju mājas pagalmā un teicu: "Kā būtu, ja mēs izdarītu tā, ka egle izsprauktos cauri mājas jumtam?" par neparasto egles ideju "ABC News" teic tās autors Eidans Valters, kurš arī norāda, ka "tā bija pavisam nejauša ideja."

Šajā gadā ģimene beidzot piepildījusi Eidana ieceri, tāpēc devusies uz vietējo egļu audzētavu Portlendā. "Jebkura izmēra egli varēja nopirkt par 40 ASV dolāriem (38 eiro)," apgalvoja Eidans.

Egles apakšējo daļu tie novietojuši istabā, bet augšējo daļu piestiprinājuši pie jumta, kas rada iespaidu, ka egle ir izspraukusies cauri mājas jumtam. Tās uzstādīšanā palīdzējuši vismaz seši cilvēki.

Lai to padarītu vēl krāšņāku, ģimene izrotājusi egli ar dažādām lampiņu virtenēm, kā arī dekoriem. Eidans "ABC News" skaidro, ka viņu egle, kas izspraukusies cauri mājas jumtam, pievērsusi tuvāko kaimiņu uzmanību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!