Foto: AFI

25. decembrī plkst. 15:00 Rīgas Domā notiks Ziemassvētku labdarības koncerts "Apsnieg eņģeļu koks", kas veltīts bērniem, kam nepieciešama paliatīvā aprūpe. Koncertu ievadīs svētbrīdis, kurā uzrunu teiks Valsts prezidenta kundze Dace Seisuma. Skanēs Ziemassvētku melodijas Olgas Rajeckas, Zanes Gudrās, Aivara Gudrā (ģitāra), Jāņa Miltiņa (taustiņinstrumenti), RTU jauktā kora "Vivere" (diriģents Gints Ceplenieks) izpildījumā.

Labdarības pasākumā tiks vākti naudas ziedojumi neizārstējami slimu bērnu dzīves kvalitātes uzlabošanai. Šogad Bērnu paliatīvās aprūpes dienesta redzeslokā ir 160 mājas aprūpē esošu bērnu, kuriem nepieciešama ne vien medicīniska palīdzība, bet arī specifiska kopšana un uzturs.

"Sabiedrība bieži pat neuzzina par tiem vecākiem, kuri līdztekus ikdienas rūpēm nerimstoši cīnās par savu bērniņu dzīvībām. Tās ir stipras ģimenes, kas klusi, gandrīz nemanāmi aprūpē savus slimos bērnus", uzsver Bērnu paliatīvās aprūpes biedrības dibinātāja un vadītāja dr. Anda Jansone.

Ārste skaidro: "Šo bērnu dzīves ir īpašas, jo viņu un viņu vecāku ikdiena aizrit, sadzīvojot ar slimības radītajiem ierobežojumiem. Daudziem bērniņiem tas nozīmē, piemēram, speciāla uztura un medikamentu saņemšanu vai pat gadiem ilgu gulēšanu gultā. Diemžēl valsts atbalsts šādu bērnu aprūpei nav pietiekams, tāpēc esam izveidojuši labdarības projektu "Eņģeļu koks".

Projekta mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību paliatīvā aprūpē esošu bērnu problēmām, aicināt uz līdzcietību un radīt cilvēkos vēlmi iepriecināt šo bērnu ģimenes, tādējādi padarot viņu dienas gaišākas.

Šāds Ziemassvētku labdarības koncerts Rīgas Domā notiek jau otro reizi, organizatori cer, ka tas kļūs par tradīciju, un ik gadu Ziemassvētkos koncertā pulcēsies tie cilvēki, kuri vēlas dalīties savā līdzcietībā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!