Foto: Shutterstock
Lai vai cik skaista, vērtīga vai sirsnīga būtu dāvana, ielikta dāvanu maisiņā, tā nedaudz zaudē savu vērtību, tāpēc padomā par pārsteiguma momentu saiņošanas brīdī un sarūpē dāvanas, kas rūpīgi iepakotas. Ja trūkst idejas, kā dāvanas viegli, bet skaisti iesaiņot, smelies no šiem padomiem.

Pateicīgs materiāls dāvanu saiņošanai ir pergamenta papīrs un ietinamais papīrs ziediem. Ar to var iesaiņot teju jebkuru dāvanu, turklāt noformējumu var izveidot ļoti atšķirīgu no viena un tā paša materiāla. Skaisti izskatīsies, ja šo papīru apzīmēsi vai aprakstīsi ar zelta vai sudraba pildspalvu, tāpat var veidot interesantus ornamentus ar šķidro korektoru. Šādam papīram piestāvēs kāds dabīgs diegs vai aukliņa, nevis greznas lentes, tāpēc var izmantot kokvilnas diegu, tamborētu mežģīņu lenti, aiz kuras aizspraust pēc tam kādu skujas zariņu vai timiāna saišķīti.

Foto: Shutterstock

Ja mājās atrodami avīžu krājumi, tad izmanto tos dāvanu saiņošanai. Dāvanu papīra vietā apdrukātas avīžu lapas dāvanai piešķirs interesantāku noformējumu, turklāt varēs pilnībā iztikt bez banāli apdrukātajiem dāvanu papīriem.

Jebkura iesaiņotā dāvana izskatīsies daudz elegantāka, ja tai klāt būs pielikt kāds dekors, un šajā ziņā iespējas izpausties ir ļoti plašas. Sākot no čiekuriem, kanēļa standziņām, beidzot ar konfektēm, kartītēm, piparkūkām un kaltētām citrusu šķēlītēm.

Foto: Shutterstock

Kas attiecas uz iegādāto dāvanu papīru, tad savu radošumu šādās reizēs paud noformējuma veidošanā ar lentēm. Pieskaņo lentes dāvanu papīram, piemēram, ja papīrs ir pumpains, izvēlies arī citas krāsas pumpainu lentīti, taču citreiz eleganti izskatīsies arī vienkrāsainas lentes. Pat tad, ja dāvanu papīrs ir neitrāls un kaut vienkrāsains, ar lenti var pilnībā mainīt dāvanas noformējumu.

Izmanto dažādas kastītes un kārbas, kas mājās sakrājušās. Piemēram, kastes, kur savulaik bija iesaiņota kosmētika, var noderēt kādas citas dāvanas saiņošanai svētku laikā, tāpat var noderēt saldumu kārbas, kastītes un pat pudeles, kas uzfrišinātas Ziemassvētku noskaņā, būs daudzkārt labāks noformējums par jebkuru iegādāto dāvanu maisiņu.

Foto: Shutterstock

Interesants veids, kā oriģināli pasniegt dāvanu adresātus – uzlīmē uz katras dāvaniņas saņēmēja foto. Šādā veidā vari apvienot noformējumu ar nelielu papildu dāvaniņu, par ko saņēmējs noteikti priecāsies, it īpaši šajā laikā, kad fotogrāfijas drukātā veidā vairs nav tik bieži sastopamas.

Radošiem dāvanu iesaiņojumiem noderēs vienkrāsaini papīri, piemēram, melns papīrs, uz kura ar baltiem zīmuļiem var uzzīmēt sniegpārsliņas vai arī sarkans papīrs, uz kura labi izcelsies zelta krāsas pildspalvas nospiedumi.

Foto: Shutterstock

Ir dāvanas, kuras pašas par sevi ir tik skaistas, ka tām nav nepieciešami iesaiņojami. Piemēram, vairākas grāmatas vari sasiet ar lenti vienā nelielā kaudzītē un pasniegt tādā veidā, bet dažādus virtuves piederumus salikt virtuves cimdā un apsiet tam apkārt lenti.

Vēl kāda aktuāla tendence - saiņot dāvanas audumos. Tas var būt smalks mežģīņu audums, kas cieši aptīts gluži kā dāvanu papīrs kādai kastītei, tas var būt lina maisiņš kādām smalkākām dāvanām vai arī lielāks auduma gabals, kurā ietīta lielāka dāvana. Ja nevari atrast vēlamo dāvanu papīru, tad atceries, ka ir iespējas izpausties ar audumu klāstu. Savukārt lentīšu vietā var izmantot dzijas kamoliņus, lina auduma strēmelītes, mežģīņu un auduma lentes.

Foto: Shutterstock
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!