Foto: Shutterstock

Ziemas sezonā, kad ārā vēl nav biezas sniega kārtas un saules gaisma, šķiet, vispār palikusi nepamanīta, jāņem talkā gaismu virtene, ar ko radīt gaišāku un omulīgāku noskaņu. Ar gaismiņu virtenēm var rotāt ne tikai svētku egli, bet arī papildināt interjeru un radīt svinīgu gaisotni.

Viens no veidiem, kā izmantot gaismu virtenes, ir izkārtot tās uz plaukta. Tādā veidā gan plauktu saturs būs izgaismots, gan arī noskaņa būs mājīgāka, turklāt nakts stundās šādi izgaismota mēbele izskatīsies jo īpaši skaisti.

Lai arī kādi būtu plaukti, gaismiņas labi izskatīsies jebkurā izpildījumā, pat tad, ja tās pašas par sevi nebūs tik labi redzamas, jo izstarotā gaisma noteikti nepaliks nepamanīta.

Ja mājoklī ir kamīns, tad brīžos, kad tas netiek kurināts, var ielikt ieslēgtas gaismiņu virtenes. Šo ideju var izmantot arī mākslīgajos kamīnos.

Pietiekami skaisti izskatīsies arī tad, ja gaismiņas tiks iekārtas apkārt loga rāmim.

To pašu var teikt arī par durvju izrotāšanu – arī šāds izpildījums izskatīsies ļoti omulīgi un būs prieks, atgriežoties mājās, ieraudzīt izgaismotās parādes durvis.

Der atgādināt par gaismiņu izvietojumu gar karnīzēm, logiem, sienām, krāsns malu un patiesībā jebkur, kur vien ienāk prātā izkārtot šo omulīgo virteni.

Ja no rītiem ir grūti pamosties, jo istaba šķiet pārāk tumša, vari izmantot šo risinājumu – iekarināt gaismiņu virtenes griestos un radīt pašiem savu zvaigžņoto debesi. Ja gaisma netraucē, virtenes var atstāt ieslēgtas visu laiku.

Gaismu virtenes var izmantot arī dažādu svētku dekoru izgaismošanā. Vai tā būtu zvaigzne kā šajā piemērā vai imitēta Ziemassvētku eglīte, gaismu virtenes var būt palīgs pilnīga noformējuma iegūšanai.

Arī bērni noteikti priecāsies, ja viņu istabā atradīsies vieta kādai gaismiņu virtenei. Pie gultas, galda vai uz palodzes – jebkurš izpildījums radīs sapņaināku noskaņu.

Padomā arī par mājas fasādes izgaismošanu. Atgriezties mājās ar svētku noformējumu vienmēr būs patīkami, turklāt izkarinātas gaismiņu virtenes jebkuros laikapstākļos radīs omulīgu atmosfēru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!