Foto: F64; DELFI.ee/Madis Veltman; DELFI.lt / Andrius Ufartas
Svētku rotā ietērptas ir arī Baltijas valstu galvaspilsētu eglītes – viena par otru krāšņākas un lampiņām bagātākas. Piedāvājam nobalsot par to, kurā galvaspilsētā, tavuprāt, ir skaistāka egle?

Portāls "Delfi" piedāvā aplūkot visas trīs Baltijas valstu galvaspilsētu eglītes, kā arī balsojumā noteikt, kura no tām ir viskrāšņākā.

Krāšņā Viļņas egle ar tūkstošiem lampiņu virtenēm

Foto: DELFI.lt/ Andrius Ufartas

Gluži kā pērn, arī šogad Viļņas egle ir izpelnījusies ārzemju mediju uzmanību, ierindojot to skaistāko eglīšu topā.

Jau ziņots, ka Lietuvā pērn pamatīga jezga tika sacelta ap galveno svētku simbolu - egli. Vērīgākie soctīklu lietotāji pamanīja pārāk lielu līdzību ar 2015. gada Maskavas svētku egli. Tāpat sīva konkurence notika starp Kauņu un Viļņu, kur pilsētas savā starpā sacentās par skaistākās egles titulu. Arī šogad turpinās balsojums par to, kura egle skaistāka - Kauņas vai Viļņas, ziņo "Delfi.lt".

Svinīgā egles iedegšana Viļņā notikusi 1. decembrī. Tā rotāta ar baltām un rozā lampiņu virtenēm. Eglīte ir ļoti līdzīga pērnā gada svētku kociņam, atzīmē "Delfi.lt". Arī šogad no lampiņu virtenēm veidots "kupols", zem kura var andelēties svētku tirdziņā. Šogad egles rotājumus paspilgtina sudraboti bumbuļi.

Kopumā Viļņas ietērpšanai svētku rotā tika iztērēti 163 tūkstoši eiro, kuros ietilpusi 14 ieliņu izrotāšana un arī galvenās svētku egles dekorēšana.

Bagātīgi rotātā Tallinas egle dzeltenos toņos

Foto: Delfi.ee / Madis Veltman

Pagaidām bildes no svinīgās eglītes iedegšanas ir visai skopas, tāpēc piedāvājam ielūkoties eglītes uzstādīšanas laikā, kurā tika pārbaudīti arī eglītes rotājumi.

Tallinas egles svētku kociņa svinīgā iedegšana noritēja jau 17. novembrī. Blakus eglītei darbojas arī Ziemassvētku tirdziņš, vēsta "Delfi.ee".

Kā vēsta medijs, Tallinas Ziemassvētku egle ir aptuveni 70 gadus veca, kā arī tā ir 23 metrus augsta. Tāpat Tallinas domes pārstāvji pastāstījuši, ka šogad eglīte ir garāka un krāšņāka nekā citus gadus.

Eglītes rotāšanai izmantoti arī pērnā gada dekori. Tāpat tā papildināta arī ar jauniem dizaina elementiem, kuri ir aptuveni 15 līdz 20 centimetrus lieli.

Kopumā Tallinas izdekorēšanai iztērēti 20,850 eiro, kuros iekļauti rotājumi pilsētas centrā, kā arī pati svētku egles izrotāšana.

Doma laukuma egle Vecrīgas sirdī ar izteiksmīgajiem rotājumiem

Foto: F64
Vairāk nekā 2000 iedzīvotāju 2. decembra vakarā piedalījās Ziemassvētku egles iedegšanas pasākumā Rīgā, Doma laukumā.

Egles iedegšana norisinājās, veicot kopīgu atskaiti līdz notikumam. Ziemassvētku tradicionālā simbola iemirdzēšanās dzeltenīgās gaismiņās, kā arī baltā krāsā nemitīgi mirgojošās gaismiņās notika svinīgas mūzikas pavadībā.

Uz pasākumu bija ieradušies liels skaits ģimeņu ar bērniem un un gados jaunāki iedzīvotāji, reizē starp klātesošajiem bija dažādu gadu gājuma cilvēki. Kā ierasts, rīdzinieki un pilsētas viesi izmantoja iespēju Doma laukuma Ziemassvētku tirdziņā baudīt karstvīnu, kā arī iegādāties dažāda veida ēdienus.

Tāpat interesanti izmantoja iespēju klausīties bērnu ansambļa uz skatuves izpildītas dziesmas.

Kā ziņots, līdz ar svētku egles iedegšanu aktīvi sāk darboties arī Ziemassvētku tirdziņi Doma laukumā, Esplanādē un Līvu laukumā, kas iedzīvotājiem pieejams jau no novembra beigām. Tirdziņos rīdzinieki un pilsētas viesi varēs iegādāties īpaši svētku laikam darinātus tautas lietišķās mākslas izstrādājumus, ierastos ziemas sezonas cienastus un svētku dāvanas, bet nedēļu nogalēs tirdziņu apmeklētājus priecēs koncerti un atrakcijas bērniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!