Foto: Shutterstock

Tiem, kuri vēlas sagaidīt Jauno gadu pēc iespējas piemērotāk – attiecīgās krāsās un ar attiecīgiem atribūtiem, arī šogad jāsaskaras ar visai pretējiem ieteikumiem: kā lai tiek gudrs, ja vienviet lasām par Ugunīgā Pērtiķa krāšņo gaumi, citviet – par maigi zili zaļi pelēkiem toņiem, kuri saskan ar tā brīža astroloģisko situāciju debesīs?

Taisnība ir tiem, kuri 2016. gada Pērtiķim piedēvē "sarkano gaumi", taču lieta tāda, ka saskaņā ar Austrumu tradīciju pašlaik vēl gods un gaumes noteicējas loma pienākas zilajai Koka Kazai. Ķīnieši gada sākumu mēra pēc Saules kalendāra, un tas vienmēr sākas 4. februārī (stunda šurp vai turp). Šo datumu izmanto enerģiju aprēķiniem un citām smalkām astroloģiskām lietām.

Savukārt vienkāršā tauta, zemkopji un amatnieki, kuriem šādas zināšanas nebija pieejamas, gada sākšanos saskaņoja ar Mēness kalendāru – otrajā jaunajā Mēnesī pēc Ziemas Saulgriežiem. Šis datums katru gadu ir cits, toties uzticamais planētas pavadonis parāda īsto brīdi, un šogad tas būs 8. februārī plkst. 16.39. Tad arī var rīkot svinības, ievērojot Pērtiķa stila izjūtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!