Foto: Shutterstock
Kas gan būtu Ziemassvētki bez sniega? Pat tad, ja tas aizkavējies parādīties aiz loga, sniegoto noskaņu var radīt arī telpās ar dažādi pasniegtām sniegpārsliņu dekorācijām. Ja aptrūkušās idejas noformējumam, aizņemies kādu no šīm.

Kādu vakaru noteikti jāizveido radošā darbnīca kopā ar bērniem. Sagatavo lielas baltā papīra sloksnes, trafaretus vai papīra nazīšus un ķeries klāt pie lielo sniegpārsliņu izgriešanas. Pēc tam ar gludekli izlīdzini tās, lai nebūtu burzījumu, un iekarini logos – sniegota noskaņa garantēta!

Sniegotākam skatam pa logu, var iekarināt ne tikai papīra sniegpārslas - izveido tās no salmiņiem vai nokrāsotiem bambusa irbulīšiem. Grezni izskatīsies arī no lampiņām veidotas sniegpārsliņu formas.

Smalki izskatīsies no kristāliņiem vai stikla veidotas sniegpārsliņas, kas caurspīdīgos diegos (piemēram, makšķerauklā) iekarinātas griestos. Ja iekarināsi pie spoguļa, tad sniegpārsliņas izskatīsies divtik daudz!

Griestos iekarināt var teju jebkuru dekorāciju, arī sniegpārslu rotājumus, piemēram, sudrabotus, apzeltītus, ar mirdzumiņiem aplīmētus, kas izgaismoti izskatīsies vēl krāšņāk.

Oriģinālu dekoru cienītājiem var patikt šī ideja – sniegpārsliņu bilžu ierāmēšana un izlikšana pie sienām. Neuzkrītoši, gaumīgi, bet vienlaikus ļoti atbilstoši svētkiem.

Ziemsvētīgu noskaņu vērts ieviest visās telpās, arī virtuvē, kur top gardās adventes un svētku maltītes. Vai tie būtu jau gatavi sniegpārsliņu rotājumi, vai pašu gatavoti, ikviens veikums piestāvēs noformēšanai.

Sniegotiem dekoriem noteikti vērts izmantot arī tamborētās sniegpārsliņas – iesien tās kādā garākā aukliņā un izmanto to kā virteni. Tamborētās sniegpārsliņas var aizvietot ar papīra krūzīšu paliktnīšiem, kuru mežģīnotās maliņas atgādina sniegpārslas.

Arī vannasistabā skaisti izskatīsies kāds sniegots motīvs – pie spoguļa pielīmētas, iekarinātas vai kā citādāk piestiprinātas sniegpārslas un rotājumi ar tām.

Ja nu tomēr klasiskās, baltās sniegpārslas gribas nomainīt pret kaut ko oriģinālāku, tad izmanto gatavus rotājumus no koka, salmiem, stikla, metāla vai pat filca. Radoša pieeja vienmēr attaisnojas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!