Foto: Shutterstock
Pēc līksmas ballēšanās Jaunā gada naktī, kad tika tukšotas neskaitāmas šampanieša un garšīgu kokteiļu glāzes, šķiet, nogurums un paģiras nākamajā rītā ir neizbēgami. Tādēļ pirmajā gada dienā der pasaudzēt un palutināt sevi, ēdot tādus ēdienus, kuri ir ne tikai spēcinoši, bet arī organismu attīroši.

Laimīgi ir tie, kas skaidri zina, kā ārstēt paģiras. Daudziem rīta svētītais ēdiens būs siļķe, tādēļ noderēs vēl kaut kur aizķērušies siļķes kažokā salātiņi. Tālredzīgākas saimnieces būs nelielu bļodiņu paslēpušas, domātu tieši pirmā gada brokastu galdam. Gluži tāpat kā siļķe, paģiras remdē arī marinēti gurķi, skābi kāposti un skābenu sulu dzērieni.

Tomēr vēl efektīvāks risinājums būs kāda brīnumzupiņa, kurā apkopotas vairākas ārstējošās un veldzējošās sastāvdaļas. Klasiska spēka zupa būs soļanka, skābu kāpostu zupa vai biešu zupa ar nelielu etiķa vai skābas sulas piedevu. Etiķa vietā lieliski var izmantot gurķu marinādi. Noderēs arī apceptu kartupelīšu salāti, kas sajaukti ar sīpoliņiem, marinētiem gurķīšiem vai kaperiem un zaļumiņiem.

Piedāvājam septiņas idejas veldzējošām zupām un salātiem. Lai Jaunais gads garšīgs un spēcinošs!

Soļanka no trīs veidu gaļas

Foto: Shutterstock

Soļanka no trīs veidu gaļas- daudz vienkāršāk un ātrāk, kā izklausās.

Lasīt vairāk

Klasiskā skābu kāpostu zupa

Foto: Shutterstock

Klasiskā skābu kāpostu zupa - krietnām pusdienām vai vakariņām.

Lasīt vairāk

Ļoti ātri pagatavojama biešu zupa sliņķu gaumē

Foto: J.Roze

Šī tiešām ir ļoti ātri pagatavojama, bet tāpēc ne mazāk garda biešu zupa. Protams, ka ir daudz izdevīgāk pirkt svaigas bietes, bet to pagatavošana prasa samērā daudz laika, tādēļ reizēm nav grēks ļaut vaļu slinkumam un aiztaupīt sev produktu sagatavošanas darbus.

Lasīt vairāk

Kartupeļu salāti ar bekonu, sīpoliem un lociņiem

Foto: Shutterstock

Šādi sagatavotus kartupeļus var pasniegt grila vakarā pie grilētas gaļas, kopīgi ar kādiem svaigajiem, zaļajiem salātiem vai pasniegt kā uzkodu dienas vidū.

Lasīt vairāk

Ātrā siļķe kažokā

Foto: Shutterstock

Klasisko salātu "Siļķe kažokā" ātrā versija. Tiesa, ātra tā būs tikai tad, ja pa rokai jau ir vārīti kartupeļi, bietes un olas.

Lasīt vairāk

Siļķu rolmopši biešu marinādē ar putotu biezpienu un krēmīgiem kartupeļiem

Foto: J.Roze

Siļķe ar biezpienu un kartupeļiem ir latviešu virtuves klasika, bet šoreiz piedāvājam to nedaudz neparastā izpildījumā. Biezpiens ar putukrējumu un rozā siļķe? Kāpēc gan ne? Garšo ne mazāk lieliski un piešķir maltītei nedaudz jautrības.

Lasīt vairāk

Štovētu kāpostu un cepeša sendvičs

Ja no svētkiem ledusskapī palikuši štovētie kāposti un kāds gabaliņš cepeša no brangajām vakariņām, tad šīs sastāvdaļas var apvienot burvīgā pusdienu sendvičā. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā restorāna Terra šefpavārs Fabians de Frīss (Fabian de Vries).

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!