Foto: Publicitātes foto
Vīrietis, kas dzīvo viens pats kalnos, pasūta saimniecībā noderīgas preces internetā un necerēti satiek savu mīlestību... "Ja jūs neticat tam, ka gados jauni vīrieši Polijā ir jutīgi, jūs kļūdāties," norāda filmas "Vientuļnieks" (The Loner) režisors Tomašs Koņeckis, "viņi tādi ir, un tāpēc jaunieši atpazīs sevi šajā filmā."

Poļu režisors Tomašs Koņeckis (Tomasz Konecki) ir viens no Jauno Filmu veidotāju konkursa žūrijas locekļiem. Viņa speciāli EUandME kampaņai veidotā īsfilma "Vientuļnieks", šogad ieguvusi sudraba godalgu starptautiskajā korporatīvo mediju festivālā "Cannes Corporate Media & TV Awards".

T.Koņecka pirmā pilnmetrāžas filma "Pa pusei nopietni" (Pół serio) pirmizrādi piedzīvoja 2000. gadā un Polijas Gdiņas kinofestivālā ieguva žūrijas speciālbalvu. 2009. gadā Koņecka filma "Perfekts vīrietis manai draudzenei" (Idealny facet dla mojej dziewczyny) 7. Eiropas komēdiju festivālā, kas norisinājās Mlada Boleslavā, ieguva godalgu "Labākā Eiropas filma". T.Koņeckis ir režisējis reklāmas, kurās piedalījušās tādas zvaigznes kā Žerārs Depardjē un Denijs DeVito, un atpazīstamību ir ieguvusi viņa īpašā humora izjūta.

Noskaties, kā režisoram veicās filmas uzņemšanas laikā!

Šī un citas īsfilmas oriģinālvalodās ar subtitriem latviešu valodā skatāmas vietnē: https://europa.eu/euandme/lv

Kampaņā EUandME jauniešiem aktuālie temati – mobilitāte, digitālās iespējas, jaunuzņēmumu veidošana, jaunatnes darba un prakses iespējas, kā arī vides jautājumi apspēlēti arī piecās īsfilmās, kuras uzņēmuši Eiropā pazīstami režisori. Īsfilmas stāsta par 17 līdz 35 gadus vecu jauniešu iespējām ES.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!