Neraugoties uz to, ka izdevumā "Atpūta laukos" ievietotā Igaunijas karte ir kā sētin nosēta ar atzīmēm par lauku mājām un saimniecībām, kas aicina uz "makšķerēšanu dabīgos apstākļos", tomēr viens no lielākajiem Igaunijas makšķerēšanas zinātājiem – makšķernieks ar 30 gadu pieredzi un kluba "Kalaklubi" vadītājs Valerijs Semjonovs norāda, ka runāt par makšķerēšanas tūrismu Igaunijā nemaz nevar, raksta "Delovije Vedomosti".
Viņš norāda, ka saimniecību, kurā pie dīķa ir novietots grils, nopietns makšķernieks vispār neņems vērā. Savukārt, tas, ko sauc par makšķerēšanu "dabīgos apstākļos", drīzāk ir patīkams laika pavadīšanas veids, nevis tūrisms. "Mums vienkārši zivju nav tik daudz, lai tās varētu kļūt par tūrisma objektu. Samaksāsi lielu naudu par braucienu "pa zivju vietām" un tā arī neko nenoķersi! Pavisam nesen ar draugiem izbraukājām Sāremā, kur lieliski ķērās pagājušajā gadā, un atgriezāmies ar tukšām rokām. Ja nav garantijas, ka būs loms, ne par kādu tūrismu runāt nevar," norāda speciālists.

Semjonovs norāda, ka visvērtīgākā zivs Igaunijā ir upju forele. "Foreļu ir daudz, taču tās ir grūti ķert, dažreiz gar upi nākas nosoļot pa 10-15 kilometriem. Turklāt ir nepieciešamas īpašas iemaņas – precīzi jāiemet, uzmanīgi jārīkojas un laikus jāslēpjas. Raugoties no malas, tas, droši vien, izskatās smieklīgi," skaidro pieredzējušais makšķernieks.

Laba vieta makšķerēšanai ir Pandivere, kur sākas ļoti daudzas upes, un kur dzīvo upju foreles. "Valgejegi, Lobu, Kunda, Altja, Selja, Pada, Prandi," uzskaita Semjonovs, piebilstot, ka Igaunijas dienvidos, savukārt, makšķerēt ir vērts doties uz Ahju, Vehandu, Prēdi, Peltsamā un uz vietu, kur satiekas Peltsamā, Emajegi un Pedja. Labi ķeras arī visā teritorijā starp Vertsjerves ezeru un Tartu šoseju, bet īpaši laba vieta ir Endlas rezervāts.

Semjonovs norāda, ka kaut ko gandrīz vienmēr izdosies nomakšķerēt tieši rezervātu un dabas parku teritorijās, taču tur ir stingri jāievēro noteikumi un salīdzinoši daudz jāpārvietojas ar kājām.

Labākie piejūras lomi ir Pērnavā, Sāremā dienvidos, kā arī uz Muhu, Hījumā un Vormsi salām, kur galvenokārt tiek makšķerētas līdakas, norāda speciālists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!