Foto: stock.xchng
ASV kruīza kuģu sabiedrības "Norwegian Cruise Line" (NCL) jaunākais kruīza kuģis "Norwegian Epic" tiešām līdzinās peldošai pilsētai - uz tā atrodas pat ledus bārs un cirka telts, kā arī kajītes 4100 pasažieriem.

Kruīza laineris "Norwegian Epic" atklāts 02. jūlijā un 10. jūlijā tas pirmo reizi dosies kruīza ceļojumā no Maiami uz tādiem galamērķiem kā Sentmārtina, Naso Bahamu salās un Meksika.

"Norwegian Epic" uzbūvēts Francijā un ir 329 metrus garš un 40 metrus plats. Tas ir lielākais NCL kuģis, savukārt kuģa cirka telts ir jauninājums kruīzu industrijā. Cirkā katru vakaru 217 pasažieriem ir iespēja piedalīties apvienotajā varietē šovā un vakariņās "Cirque Dreams and Dinner". Savukārt kuģa ledus bārā vienlaicīgi var atrasties līdz 25 viesiem. Tur tiek uzturēta mīnus astoņu grādu temperatūra, un pasažieriem jāietērpjas kažokos un cimdos. Ieeja ledus bārā maksā aptuveni 20 eiro (14 latus). Arī deviņos no 20 kuģa restorāniem viesiem jāmaksā papildus.

Citas "Norwegian Epic" atrakcijas ir ūdens atrakciju parks, alpīnistu siena, boulings un citas izklaides. "Norwegian Epic" turīgākajiem viesiem piedāvā iespēju apmesties tā saucamajā "Kuģis kuģī" zonā, kur apkopotas 60 luksusa kajītes un par villām dēvētie apartamenti, kas divos klājos garantē pasažieriem īpaši privātu atmosfēru.

Kruīza kuģa "Norwegian Epic" pirmā sezona ilgs gandrīz desmit mēnešus - līdz 2011. gada aprīļa beigām. Jau nākamā gada vasarā norisināsies nedēļu ilgi kruīza braucieni pa Vidusjūru, viesojoties tādās pilsētās kā Barselona, Livorno, Neapole, Maljorka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!