Foto: AFI
Vienā no pieciem vēlēšanu apgabaliem – Vidzemē – vispopulārākā partija ir "Vienotība", savukārt politiķis, kurš pieteikts kā kandidāts Vidzemē, premjers Valdis Dombrovskis (JL).

"Latvijas faktu" veiktajā aptaujā Vidzemē, ko otrdienas vakarā priekšvēlēšanu diskusiju laikā prezentēja LNT, "Vienotība" guva 26,3% vēlētāju atbalstu, kamēr Dombrovskis pārējo sarakstu līderu konkurencē - 62,2%.

Vēl vidzemnieku vidū populāra ir ZZS, kam ir 20,3% vēlētāju atbalsts, "Saskaņas centrs", ko atbalsta 18,5%, un VL - TB/LNNK, ko atbalsta 16,2%. Jau mazāks atbalstītāju pulks ir "Par labu Latviju" - 8,9%, kā arī PCTVL - 2,5%.

Saraksta līderu vidū Dombrovskim seko un kā otrs populārākais ir "Par labu Latviju" "pirmais numurs", bijušais Valsts prezidents Guntis Ulmanis - 27,2%. Trešais populārākais ir zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) - 24,3%, ceturtais - Raivis Dzintars (VV - TB/LNNK) - 20%, bet piektais - Andris Tolmačovs (PCTVL) - 6,9%. Vismazāko atbalstu bauda diskusijās klātneesošais Ivans Klementjevs (SC). Slimības dēļ mājās palikušais politiķis guva vien 5,8% vēlētāju atbalstu.

Aptaujā iekļauti tikai to vēlētāju viedokļi, kas jau tagad zina par ko balsos 2. oktobrī gaidāmajās Saeimas vēlēšanās.

Nākamās debates būs pēc nedēļas, kad diskutēs Latgales vēlēšanu reģiona "pirmie numuri"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!