Foto: LETA
Arī LNT, līdzīgi kā citi mediji, sola vērienīgu oktobra sākumā paredzēto Saeimas vēlēšanu atspoguļošanu.

LNT norāda, ka rīkos septiņu debašu ciklu ar partiju vēlēšanu sarakstu līderiem. "Pirmo reizi Latvijas vēsturē politiķi vēlēšanās drīkst kandidēt tikai vienā reģionā, tādēļ LNT Ziņu dienests pirmo reizi rīko partiju sarakstu līderu debates reģionos - Zemgalē, Vidzemē, Latgalē, Kurzemē un Rīgā, kurās aci pret aci tiksies ar vēlēšanas sarakstu līderiem, lai jautātu, kādēļ viņi kandidē, ko sola un kā savus solījumus pildīs!," teikts paziņojumā.

Aicināto politisko spēku vidū būs tikai tās partijas, kuras, atbilstoši jaunākajiem reitingiem, varētu pārvarēt 2% robežu. To vidū ir "Saskaņas centrs", "Vienotība", "Zaļo un zemnieku savienība", apvienība "Par labu Latviju", "Visu Latvijai - "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", kā arī "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā". ""Līderu debatēs " savstarpēji ar viedokļiem cīnīsies kandidāti, kuri vēlēšanu apgabalos kandidē ar pirmo kārtas numuru," skaidrojusi Ziņu dienesta vadītāja Inese Kārkliņa.

Paredzams, ka "Līderu debates" notiks Zemgalē, Jelgavas kultūras namā 25. augustā, Vidzemē, Valmieras teātrī 31. augustā, Latgalē, Daugavpils teātrī 8. septembrī, Kurzemē, Liepājas Olimpiskajā centrā Rožu zālē 15. septembrī, kā arī Rīgā, "Sapņu fabrikā", 22. septembrī.

 Debates būs vērojamas tiešraidē plkst. 21.05.

Pēc debatēm reģionos 29. un 30. septembrī diskutēs vēlēšanu programmu autori un premjera amata kandidāti. Abas debates būs vērojamas tiešraidē no Rīgas, "Sapņu fabrikas", LNT kanālā plkst. 21.05.

Diskusijas vadīs LNT ziņu dienesta moderatori Daina Lipeniece un Ģirts Timrots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!