Foto: F64
Šobrīd pie varas esošā koalīcija ceturtdien vienojās, ka jau svētdien, dienu pēc 10.Saeimas vēlēšanām, tiksies, lai pārrunātu jaunās valdības veidošanu.

Premjers Valdis Dombrovskis (JL) ceturtdien žurnālistiem sacīja, ka uz sarunām aicinās Zaļo un Zemnieku savienību (ZZS) un nacionālo apvienību "Visu Latvijai – Tēvzemei un Brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK), kā arī tajās piedalīsies viņa paša pārstāvētā apvienība "Vienotība".

Valdības vadītājs uzskata - pastāv liela iespēja, ka nākamo valdību atkal varētu veidot tās pašas partijas, kas tajā ir šobrīd, "tāpēc ir tikai likumsakarīgi, ka sarunas sākam ar esošajiem partneriem".

Vienlaikus viņš pieļāva – ja vēlēšanu rezultāti pašreizējai koalīcijai neļaus iegūt nepieciešamo vairākumu Saeimā, tad uz sarunām aicinās arī citus potenciālos partnerus.

Reitingu galvgali ar "Vienotību" dalošās apvienības "Saskaņas centrs" (SC) līderis Jānis Urbanovičs Dombrovska paziņojumu portālam "Delfi" komentēja lakoniski: "Malači. Lai viņiem veicas." Viņš ironiski apsveica visus vēlētājus un norādīja, ka vēlēšanās var nepiedalīties, jo valstī pēc tām nekas nemainīsies. "Priecājieties, latvieši!" sacīja Urbanovičs.

Savukārt apvienības "Par labu Latviju" (PLL) preses sekretārs Edgars Vaikulis portālam "Delfi" uzsvēra, ka "mēs nekādas pirmsvēlēšanu koalīcijas neveidosim, jo šobrīd vēlētāji vēl nav nobalsojuši ne par vienu partiju." Tāpēc PLL atturoties komentēt arī jebkādas citu veidotās koalīcijas. Vaikulis sacīja, ka PLL joprojām redz iespēju runāt par sadarbību ar trim spēkiem, kas varētu iekļūt Saeimā, proti, "Vienotību", ZZS un SC, taču tas notiks tikai pēc vēlēšanām.

Saskaņā ar pēdējām socioloģiskajām aptaujām Saeimā varētu iekļūt pieci politiskie spēki, tai skaitā visas pašreiz koalīcijā pārstāvētās partijas. "Vienotībai" aptaujas prognozē aptuveni 20% vēlētāju atbalstu, ZZS – aptuveni 10%, bet Nacionālajai apvienībai ir aptuveni 5% vēlētāju atbalsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!