Foto: F64
Partija "Visu Latvijai!", kura 10.Saeimas vēlēšanās startēja apvienībā kopā ar "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", ar "Saskaņas centru" (SC) varētu strādāt tikai tad, ja SC izpildītu trīs "mājasdarbus" – atzītu Latvijas okupācijas faktu, atteiktos no ieceres par krievu valodu kā otro oficiālo valodu un lauztu sadarbības līgumu ar Krievijas valdību.

Partijas "Visu Latvijai!" līderis Raivis Dzintars intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja, ka tas ir partijas un viņa personīgais viedoklis. Dzintars uzsvēra, ka pagaidām partija neredz iespēju koalīcijā kopā strādāt ar SC.

Jautāts par amatiem, kurus "Visu Latvijai!" vēlētos ieņemt jaunajā valdībā, Dzintars uzsvēra, ka pēc amatiem negrasās dzīties, norādot, ka šis jautājums vēl arī nav apspriests. Tiesa, viņš atzina, ka pašreizējajam satiksmes ministram Kasparam Gerhardam šo amatu nāktos atstāt. Dzintars uzskata, ka ministru amatu jāieņem pieredzējušiem politiķiem, ar lielu pieredzi konkrētā sfērā.

"Visu Latvijai!" svarīga ir izglītības nozare, sacīja Dzintars, norādot, ka tas nenozīmē, ka partija vēlēsies iegūt izglītības un zinātnes ministra amatu. Viņš uzsvēra, ka partijai svarīga ir turpmāka valsts attīstība, kurā svarīga ir tieši izglītības nozares attīstība.

Komentējot vēlēšanu rezultātus, kuros vairāk plusiņus ir saņēmuši "Visu Latvijai!" politiķi nevis TB/LNNK, Dzintars pauda, ka vēlētāji valdībā vēlējušies redzēt jaunus cilvēkus. Dzintars pateicās vēlētājiem par atbalstu.

Jau ziņots, ka saskaņā ar provizoriskajiem vēlēšanu rezultātiem apvienība "Vienotība" ir uzvarējusi 10.Saeimas vēlēšanās un, saņemot 31% vēlētāju atbalstu, iegūs 33 vietas parlamentā. Otro vietu un 29 vietas Saeimā ieguvusi apvienība "Saskaņas centrs" (SC) ar 26% vēlētāju atbalstu, bet trešo vietu – Zaļo un Zemnieku savienība, kuru atbalstījuši 19,6% vēlētāju un kas ieņems 22 no 100 parlamenta krēsliem.

Pa astoņām vietām Saeimā ieguvušas apvienība "Par labu Latviju" un VL-TB/LNNK, kas katra saņēmušas 7,6% vēlētāju atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!