Melnā tērpies bijušais students ceturtdien sarīkoja slaktiņu lekciju zālē Ziemeļilinoisas universitātē Čikāgas piepilsētā, nogalinot piecus cilvēkus un ievainojot vēl 16, bet pēc tam nošāvās pats.
Šī ir nedēļas laikā jau piektā apšaude ASV izglītības iestādēs.

Uzbrucējs bija bruņojies ar šauteni un diviem revolveriem. Dažas minūtes pirms lekcijas beigām viņš iznāca no aizkariem auditorijas priekšā un atklāja uguni uz studentiem.

"Tas sākās un beidzās dažu sekunžu laikā," sacīja universitātes policijas vadītājs Donalds Greidijs.

Policija notikumu vietā ieradās divu minūšu laikā, bet neviens no policistiem neizšāva nevienu šāvienu, jo uzbrucējs jau bija nošāvies.

Pagaidām nav skaidrs, kāpēc jaunietis veica uzbrukumu, kas presē tiek dēvēts par Valentīndienas slaktiņu.

Aculiecinieki uzbrucēju aprakstīja kā balto vīrieti, kurš bija ģērbies melnās drēbēs.

"Viņš mērķēja uz pūli, bet man nelikās, ka viņš šāva uz kādu konkrētu cilvēku," stāstīja notikumu aculieciniece Šeila. "Viņš neko neteica. Viņš tikai stāvēja visu priekšā un vienkārši sāka šaut."

Visi sašautie ir studenti, arī lekcijas pasniedzējs, kurš ir pēdējā kursa students, sacīja universitātes prezidents Džons Pīterss. Uzbrukuma brīdī lekciju telpā atradās aptuveni 140 studenti.

Uzbrucējs nogalināja četras sievietes un vienu vīrieti. Trīs no upuriem jau bija miruši vēl pirms neatliekamās palīdzības ierašanās.

Seši cietušie ir kritiskā stāvoklī, bet astoņi ievainotie palaisti mājās dažu stundu laikā pēc ievainojumu aprūpes.

Šāvējs Ziemeļilinoisas universitātē iestājās pagājušajā gadā, lai apgūtu maģistra studijas socioloģijā, bet vēlāk bija pārgājis mācīties uz citu augstskolu.

Šis slaktiņš Ziemeļilinoisas universitātē ir jau piektā apšaude ASV skolā nedēļas laikā. Apšaudēs Ohaio, Luiziānā, Tenesī un Kalifornijā kopā bojā gājuši pieci cilvēki.

Vistraģiskākā apšaude kādā ASV izglītības iestādē notika pirms desmit mēnešiem, kad garīgi nelīdzsvarots students Virdžīnijas tehniskajā universitātē nošāva 32 studentu un pasniedzēju.

Čikāga jau ilgus gadus bija bēdīgi slavena ar Valentīndienas slaktiņu 1929. gada 14. februārī, kad mafijas savstarpējā izrēķināšanās laikā tika nogalināti septiņi cilvēki.

Ziemeļilinoisas universitāte ir dibināta 1895. gadā. Tajā mācās vairāk nekā 25 000 studenti, ieskaitot 862 ārvalstu studentus no 88 nācijām, un strādā gandrīz 1300 pasniedzēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!