Lietuvas valdība trešdien ir iesniegusi priekšlikumu Krievijas koncernam “Jukos” par naftas pārstrādes rūpnīcas “Mažeiķu nafta” akciju iegādi. Par šo valdības lēmumu žurnālistus informējis premjerministrs Aļģirds Brazausks, raksta Delfi.lt.
“Beidzot šis jautājums tuvojas noslēgumam, un mēs par to esam priecīgi. Šonedēļ mums ir jāiesniedz “Jukos” mūsu piedāvājums par “Mažeiķu naftas” akciju iegādi. Valdība šodien ir pieņēmusi šo nozīmīgo lēmumu,” viņš teica.

Jautājums par akciju iegādi tika pārspriests aiz slēgtām durvīm, un Brazausks nevēlējās atklāt sīkāku informāciju par valdības lēmumu, tajā skaitā arī par iespējamo akciju cenu.

Jau ziņots, ka pašlaik kompānijā “Mažeiķu nafta” 53,7% akciju pieder “Jukos”, bet 40,66% - Lietuvas valdībai. Lietuvas valdība izvēlas sev pieņemamāko pircēju, taču tai ir arī pirmpirkuma tiesības, ja neviens no pretendentiem neatbilst izvirzītajām prasībām.

Lietuvas valdība jau iepriekš bija paziņojusi, ka akciju pircējam turpmāk būs jānodrošina naftas piegāde “Mažeiķu naftas” pārstrādes rūpnīcai. Tas tika izvirzīts kā galvenais kritērijs akciju pircēja izvēlē.

Pirms kāda laika Lietuvas valdība bija arī izteikusies, ka tā varētu pārdot aptuveni 20% no Lietuvas akciju paketes uz tādiem pašiem noteikumiem un par tādu pašu cenu, kā tiks pārdota “Jukos” 53,7% akciju pakete.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!