Foto: Publicitātes attēli

Baltijas valstu ārlietu ministri šodien vienojās par ilgstošu un plašāku NATO klātbūtni Baltijas valstīs, informēja Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļā.

Sestdien Tallinā Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) tikās ar Igaunijas ārlietu ministri Keitu Pentusu-Rosimannusu un Lietuvas ārlietu ministru Linu Linkeviču, lai pārrunātu aktuālos ārpolitikas jautājumus un sadarbību starp Baltijas valstīm, tostarp gaidāmo Austrumu partnerības samitu Rīgā, drošības situāciju reģionā un stratēģiskās komunikācijas jautājumus.

Baltijas valstu ārlietu ministri bija vienisprātis par ilgstošu un plašāku NATO klātbūtni Baltijas valstīs. "Ir nepieciešams daudz aktīvāk strādāt pie NATO Velsas samita lēmumu izpildes, tostarp daudz efektīvāk jāsadarbojas hibrīddraudu novēršanā un stratēģiskās komunikācijas stiprināšanā. Kopīga un cieša Baltijas valstu sadarbība ir būtiska šo uzdevumu īstenošanā," uzsvēra Rinkēvičs.

Tikšanās laikā tika diskutēts par gaidāmo Austrumu partnerības samitu Rīgā un darbu pie Rīgas deklarācijas izstrādes, kas pašlaik notiek visaktīvāk, saskaņojot Eiropas Savienības dalībvalstu un Austrumu partneru viedokļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!