Foto: AP/Scanpix

Par Lietuvas prezidenti aizvadītajās brīvdienās atkārtoti ievēlēta Daļa Grībauskaite – viņa pati šo rezultātu uzskata par milzīgu pienākumu Lietuvas iedzīvotāju priekšā un savu pārvēlēšanu sauc par vēsturisku uzvaru.

"Vēlēšanu rezultātu es uztveru kā milzīgu pienākumu un atbildību visas tautas priekšā. Otro reizi pēc kārtas Lietuvā nebija ticis ievēlēts neviens prezidents. Tā ir visu mūsu kopīga vēsturiska uzvara," uzstājoties Lietuvas televīzijā, teica Grībauskaite.

Prezidente atgādināja, ka pirms vēlēšanām ir nolijusi "netīrības lavīna", bet tie vēlētāji, kas netika iespaidoti, ir nodemonstrējuši savu briedumu.

"Es pateicos visiem, kas atbalstīja un kas vēlēja, visiem, kas Lietuvas nākotni redz kopā ar šo prezidentu, visiem, kas otro reizi deva man iespēju kalpot valstij. Man prieks par visiem, kas prata atšķirt melīgus solījumus no godīga un pašaizliedzīga darba," teica prezidente.

Drīzumā paredzot nozīmīgas pārmaiņas valstī, Grībauskaite solīja pēc labākās sirdsapziņas turpināt viņai uzticēto misiju.

"Es jums uzticos, uzticos Lietuvai, un esmu pārliecināta, ka kopā mēs Lietuvu stiprināsim un Lietuvu aizstāvēsim," teica prezidente.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!