Foto: DELFI.lt

Traģiski noslēdzies pagājušā nedēļas nogalē notiekošais Lietuvas festivāls "Sūpynės". Ceturtdien bojā gājusi jauniete, kas saindējusies ar nezināmu vielu, vēsta "Delfi.lt".

Tiek ziņots, ka jauniete svētdienas vakarā nogādāta Švenčenas rajona slimnīcā, bet pirmdien viņu pārveda uz Viļņas universitātes slimnīcu. Meitenes draugi atklāja, ka jaunieti atrada festivāla laikā mežā.

Slimnīcas pārstāve apstiprināja, ka meitene iestādē nogādāta ļoti smagā stāvoklī. Lai arī sākotnēji sirds vēl situsies, smadzenes vairs nefunkcionēja. Pastāv versija, ka meitene saindējusies ar narkotiskajām vielām. Pēc nonākšanas slimnīcā viņa nokļuva komā un vēlāk nomira.

Kopumā svētdien nogādāti četri cilvēki ar saindēšanos – viens bija saindējies ar alkoholu un amfetamīnu, bet pārējie – ar alkoholu. Šī iemesla dēļ daļa sabiedrības pauž kritiku festivāla rīkotājiem un policijai, kas nenodrošināja kārtību norises vietā.

Vietējā policijas iecirkņa vadītājs Josifs Kuzmicks sacīja, ka personīgi bija pret festivāla rīkošanu, taču pasākums esot norisinājies likuma ietvaros.

"Mums nav vajadzīgi šāda festivāli, es uzreiz biju kategoriski pret [to], taču festivālu organizēja privātā teritorijā. Tādā gadījumā, līdzīgi kā kāzās, mēs to nespējam pārbaudīt. Mēs darījām visu, ko spējam likuma ietvaros – pārbaudījām piebraucošās automašīnas, vai cilvēki nav atveduši aizliegtās vielas. Reāli kārtība bija jānodrošina organizatoriem," uzskata Kuzmicks.

Viņš norādīja, ka policija izmeklēs ārstu un festivāla organizatoru darbība, pārbaudot, vai jaunietei tika sniegta palīdzība un kāpēc par notikušo netika uzreiz ziņots policijai.

Policija atklāja, ka festivāla organizatori kārtības sargus par pasākumu informēja vien 19. jūnijā, atsūtot rakstisku paziņojumu. Neviens no organizatoriem nav ticies ar policiju un nav saskaņojis apsardzi.

Savukārt festivāla "Sūpynės" organizatori atsakās no komentāriem. Viņi pauda līdzjūtību jaunietes ģimenei un tuviniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!