Foto: DELFI

Igaunijā Krievijas vēstniecības darbinieki turpina pārkāpt ceļu satiksmes noteikumus, trešdien ziņo Igaunijas nacionālā raidorganizācija ERR.

Sestdienas naktī vēstniecības darbinieks ar automašīnu vairākkārt radīja bīstamas situācijas uz ceļa, ignorēja policijas rīkojumus apstāties un, visbeidzot, metās bēgt, patveroties vēstniecības teritorijā Tallinas vecpilsētā, ziņo ERR.

Pēdējos piecos gados notikuši vēl vismaz desmit līdzīgi incidenti, kuros iesaistīti Krievijas vēstniecības darbinieki, liecina ERR apkopotie policijas ziņojumi.

Daudzos gadījumos runa bijusi par braukšanu dzērumā un pārgalvīgu auto vadīšanu.

2014.gada 29.janvārī Krievijas vēstniecības mašīna iekļuva avārijā pilsētas centrā. Tā kā šoferi paši nespēja atrisināt situāciju, tika izsaukta policija.

2013.gada 27.aprīlī policija apturēja "Audi" markas automašīna bez diplomātiskajām numura zīmēm, lai veiktu alkohola pārbaudi. Šoferis, kurš tika identificēts kā vēstniecības darbinieks, atteicās pakļauties pārbaudei, norādot uz diplomātisko imunitāti.

2013.gada 5.februārī Krievijas vēstniecībai piederoša automašīna iedragāja autostāvvietā atstātu transporta līdzekli un aizbēga no notikuma vietas.

2013.gada 2.janvārī vēstniecībā reģistrēta automašīna "Toyota Corolla" ietriecās grāvī Tallinas Piritas rajonā. Aculiecinieki ziņoja, ka šoferis bijis piedzēries.

2012.gada 28.novembrī vēstniecībai piederoša automašīna "Toyota" nokļuva sadursmē ar citu automašīnu Tartu, bet 2012.gada 11.augustā vēstniecības darbinieks iesaistījās kautiņā vienā no Tallinas vecpilsētas izklaides vietām.

2012.gada 24.jūlijā Tallinā apreibis vēstniecības darbinieks ar automašīnu "Volkswagen" nobrauca no ceļa un ietriecās ceļu zīmēs.

2010.gada 27.novembrī Narvas konsulāta darbinieks ar automašīnu ietriecās sniega valnī pie alkoholisko dzērienu veikala, kur pirms tam bija iepircies. 2010.gada jūlijā tas pats darbinieks divreiz tika pieķerts braucam alkohola reibumā.

2009.gada 6.septembrī Narvas konsulāta darbinieks tika aizturēts pēc tam, kad ar automašīnu bija ietriecies policijas mašīnā un aizbēdzis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!