Foto: DELFI
Nākamajā gadā Igaunijā sāks veidot Robežsardzes Ātrās reaģēšanas centru (KRÜ), kura atbalsta punkti atradīsies Narvā un Piuzā, bet Tallinā darbosies atsevišķa vienība jūras robežas aizsardzībai, vēsta portāls "Delfi.ee".

Daļa jaunās specvienības dalībnieku jau ir apzināti robežsargu rindās, pārējos, iespējams, meklēs policijā, paskaidroja Igaunijas iekšlietu ministrs Hanno Pevkura.

Specvienība būs labi apbruņota un ekipēta, sola ministrs. Dienestam vienībā būtu jābūt prestižam, tāpēc arī alga tajā būšot lielāka. Šī plāna realizēšanai Policijas un robežsardzes departamentam tiks piešķirti papildus līdzekļi, kuru apjomu ministrs neprecizē.

"Teikšu tā, tas ir diezgan dārgi," teicis ministrs, norādot, ka šāda informācija nav publiskojama.

Specvienības uzdevums būšot cīnīties ar pārrobežu noziedzību. Vai vienības izveidošana kaut kādā veidā ir saistīta ar Igaunijas Drošības policijas darbinieka nolaupīšanu, netiek norādīts.

Vēstīts, ka 5. septembrī Igaunijas - Krievijas pierobežā nolaupīts un uz Krieviju aizvests Igaunijas Drošības policijas darbinieks Estons Kohvers. Krievija viņu apsūdz spiegošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!