Igaunijas olimpiskās izlases dalībnieki, kuri 2010. gada februārī dosies uz ziemas olimpiādi Kanādas Vankūverā, pirmie tiks vakcinēti pret jaunās gripas vīrusu, neskatoties uz to, ka viņi neietilpst riska grupā, ceturtdien pavēstīja Igaunijas Sociālo lietu ministrija.

Šāds lēmums pieņemts, balstoties uz Starptautiskās Olimpiskās komitejas un Vankūveras organizatoriskas komitejas prasībām, saskaņā ar kurām spēlēm netiks pielaisti sportisti un delegāciju dalībnieki, kuriem nav veikta vakcinācija pret A(H1N1).

Iepriekš Igaunijas Sociālo lietu ministrija paziņoja, ka pirmās vakcīnas pret tā dēvēto "cūku gripu" valstī nonāks 7. decembrī. Sagaidāms, ka kopumā tiks piegādāti aptuveni 100 000 vakcīnas devu.

Sākotnēji vakcinācija tiks veikta tā saucamajām riska grupām - medicīnas darbiniekiem, bērniem, pieaugušajiem, kuri cieš no hroniskām kaitēm, kā arī grūtniecēm.

Saskaņā ar ministrijas prognozi, sliktākajā gadījumā Igaunijā ar A(H1N1) vīrusu varētu saslimt līdz 270 000 cilvēku. Pašlaik valstī ir vairāk nekā 6000 parastās gripas slimnieku un 217 saslimušo ar jauno gripu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!