Foto: DELFI.ee
Igaunijas Aizsardzības ministrijā Tallinā ceturtdien apšaudi sarīkojušais jurists Karens Drambjans, iespējams, vēlējies šķirties no dzīves, bet pašam nav pieticis gribas izdarīt pašnāvību, portālam "Delfi.ee" atzinis kāds viņa paziņa.

"Viņš nebija varonis, cilvēkam pietrūka vīrišķības sevi nogalināt, tad nu gāja, lai citi viņu nogalina," atzinis kāds Drambjana paziņa no Apvienotās kreisās partijas.

"Es viņu sen neesmu redzējis. Kādreiz viņam bija dzīvoklis un birojs Mārdu, bet viņu izlika no tiem par parādiem. Pēdējā laikā viņš dzīvoja Lasnamē," stāsta avots. Drambjans bija šķīries. Viena viņa meita dzīvojot Spānijā, otra Igaunijā.

Paziņas rīcībā nebija informācijas par Drambjana psihisko stāvokli, taču "vesels cilvēks tā drošvien nerīkotos."

Kā  ziņots, Drambjans dzimis Erevānā, Armēnijā, un iepriekš viņš nav bijis sodīts, lai gan bijis policijas redzeslokā. Igaunijas pilsonību viņš ieguva 1990.gadu sākumā.

Ceturtdien pēc plkst. 15:00 viņš iegājis Aizsardzība ministrijas ēkā, bruņojies ar pistoli un divām sprāgstierīcēm . Šajā ēkā viņš saņēma divus ķīlniekus un, piedraudot ar nogalināšanu, uzveda ēkas otrajā stāvā, kur viņus atbrīvoja.

Sākotnējā informācija liecināja, ka, policijai mēģinot vīrieti aizturēt, viņš nošāvies ar pistoli, bet vēlāk tā precizēta, ka viņš nogalināts apšaudē.

Kā ziņots, Igaunijas premjers Andruss Ansips atzinis, ka šāvējam bijuši nopietni nolūki un, iespējams, viņu iedvesmojusi Norvēģijas terorista Andersa Bēringa - Breivīka rīcība, kura sarīkotajos uzbrukumos jūlijā gāja bojā 77 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!