Foto: DELFI

Igaunijas skolā, kur pirmdien notikusi apšaude, kuras rezultātā gājusi bojā pasniedzēja, direktors Āvo Palo portālam "Delfi.ee" pavēstījis, ka informāciju par apšaudi viņš saņēmis no klases audzinātājas, kuras klase liktenīgajā brīdī atradusies apšaudē bojāgājušās skolotājas mācību stundā.

Skolotāja lūgusi direktoru doties uz klasi.

Pēc direktora teiktā, skolnieki bijuši satraukti, taču panikas nav bijis – tobrīd, kad viņš iegājis klasē, tie skolēni, kuriem notika mācību stunda, klasi jau bija pametuši.

"Tas attiecās tikai uz viņiem diviem, tas neizplatījās uz citiem skolēniem," stāstījis skolas direktors. Pēc Palo teiktā, šāvējs nav mēģinājis bēgt, bet palicis klasē.

Ieroci skolnieks nolicis uz galda. "Es paņēmu ieroci un pārliku to drošā attālumā. Es redzēju, ka ierocis no manis ir pietiekami tālu, bet jaunietis ir mierīgs. Nekādas bailes nejutu," stāstījis Palo.

Drīz vien pēc tam ieradusies policija un glābēji. Ar šāvēju pats direktors neesot runājis, viņu no klases esot izvedis skolas informācijas tehnoloģiju speciālists.

Otrdien Viljandi (Vīlandes) skolā mācības sāksies ar klases stundu. "Pusastoņos mēs ar skolotājiem ieradīsimies skolā, notiks konsultācijas par to, kā un par ko runāt ar klasi," stāstījis Palo.

Jau vēstīts, ka policija ir ierosinājusi krimināllietu un izmeklēšanā noskaidros, kādi bija uzbrukuma motīvi un kur pusaudzis dabūja ieroci.

Līdzjūtību skolotājas tuviniekiem un visai skolai izteicis Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess. Līdzjūtību izteikusi arī ASV vēstniecība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!