Lai gan saslimstība ar jaunā paveida gripu Lietuvā jūtami samazinājusies, tomēr kopš aizvadītās nedēļas nogales šīs slimības izraisītas komplikācijas prasījušas vēl triju cilvēku dzīvības, piektdien raksta avīze "Lietuvos rytas".

Miris 60 gadus vecs Širvintu iedzīvotājs, 44 gadus vecs gripas slimnieks no Šaķu rajona un arī kāds 25 gadus vecs vīrietis Viļņā, kas poliklīniku apmeklējis jau 23.novembrī, bet nosūtīts mājās. Divas dienas vēlāk, stāvoklim krasi pasliktinoties, viņš izsaucis ātro palīdzību, tomēr atkal atstāts mājās un tikai 30.novembrī pēc otrreizējas vizītes pie ģimenes ārsta ievietots Viļņas universitātes slimnīcā, kur viņam konstatēts gripas izraisīts abpusējs plaušu karsonis, vēlāk viņš pārvests uz Santarišķu klīnikas reanimācijas nodaļu, kur 11.decembrī miris.

Līdz šim no tā dēvētās cūku gripas Lietuvā miruši 12 cilvēki, bet vēl septiņu slimnieku dzīvības prasījusi parastā gripa.

Pēc avīzes rīcībā esošajām ziņām, šobrīd Kauņas klīniku reanimācijas nodaļās atrodas vēl četri pacienti vecumā no 25 līdz 40 gadiem, kuriem konstatēts A(H1N1) tipa vīruss, - divi vīrieši un divas sievietes no dažādām Lietuvas vietām, pārsvarā no valsts rietumdaļas. Viņi slimo jau aptuveni mēnesi un šobrīd pieslēgti pie aparatūras, kas nodrošina plaušu mākslīgo ventilāciju.

Kā iepriekšējā dienā vēstīja Lietuvas radio, saslimstība ar gripu jūtami samazinās un domājams, ka epidēmija valstī tiks atsaukta nākamnedēļ.

Pašlaik tā atsaukta 27 no 60 pašvaldībām, bet gandrīz 30 pašvaldībās epidēmija pagaidām paliek spēkā. Četras pašvaldības epidēmiju nebija izsludinājušas, lai gan vienā no tām - Kretingas rajonā - saslimstības līmenis pašlaik pārsniedz 100 cilvēkus, rēķinot uz 10 000 iedzīvotāju.

Tomēr speciālisti prognozē, ka pēc gadumijas iespējams vēl viens gripas vilnis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!