Foto: F64

Saistībā ar Ukrainas notikumiem Lietuva apsver iespēju noteikt arī pati savas sankcijas Krievijas pilsoņiem, ceturtdien žurnālistiem apliecinājusi prezidente Daļa Grībauskaite.

Viņa nav sniegusi sīkāku informāciju par šīm sankcijām, norādot, ka ar tām nodarbojas Ārlietu ministrija.

"Pagājušajā nedēļā Briselē tika pieņemts lēmums, ka katrai valstij ir iespēja apsvērt nacionālās sankcijas. Tādas sankcijas apsver arī Lietuva, to dara Ārlietu ministrija, un domāju, ka tuvākajā laikā mēs zināsim šo sankciju saturu un to, kas tajās tiks iekļauts," prezidente sacījusi, atbildot uz jautājumu, vai Lietuva nedomā sekot Latvijas paraugam un aizliegt iebraukšanu dažām Krievijas "zvaigznēm".

Jau ziņots, ka Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) noteicis ieceļošanas aizliegumu trim plaši pazīstamiem Krievijas dziedātājiem - Oļegam Gazmanovam, Josifam Kobzonam un Allai Perfilovai, kura pazīstama ar skatuves vārdu Valērija. Kā skaidrojis ministrs, šāds lēmums pieņemts pēc rūpīgas informācijas analīzes un runa ir par cilvēkiem, kuri "vairākas reizes agresīvā formā starptautiski attaisnojuši Krievijas veikto Krimas aneksiju, vardarbību Ukrainā, noniecinājuši Ukrainu''.

Lietuvas prezidente pagaidām nav komentējusi sankcijas, ko ceturtdien Briselē apspriež Eiropas Savienības (ES) pārstāvji, bet vēlreiz paudusi viedokli, ka līdzšinējās sankcijas nav bijušas pietiekamas.

"Jāzina, kas tiks nolemts. Redzam, ka agrākās sankcijas nav nesušas augļus - agresija un provokatīvas darbības Ukrainas austrumos turpinās, ieroči teroristiem joprojām tiek piegādāti, un tas nozīmē, ka sankcijas nav bijušas pietiekamas," viņa norādījusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!