Foto: AFP/Scanpix
Palīdzību Ukrainas armijas karavīriem sniedz ne vien Lietuvas valsts pārvalde, bet arī vienkāršie pilsoņi, tā vēsta Lietuvas televīzija "lrt.lt".

Lietuvieši Ukrainas karavīriem ziedo, sākot no šokolādes un beidzot ar armijas uniformām, kas tiek tālāk nogādātas Ukrainas slimnīcās un armijas vienībās.

Kā stāsta iniciatīvas "SOS Ukrainos kariams" organizētājs Vitalius Keršis, tad cilvēki ziedo gan apģērbu, gan naudu, gan pārtiku, gan arī medikamentus. Viņš arī apgalvo, ka sevišķus lūgumus no armijas nesaņemot, tomēr sūtījumus komplektē atbilstoši karavīru vajadzībām.

Šobrīd tiek vākts siltais apģērbs rudenim un ziemai. Vēja necaurlaidīgas virsjakas, taču starp lietuviešu sarūpētajiem priekšmetiem ir pat paklājiņš un prožektors.

Sūtījumi no Lietuvas iedzīvotājiem Ukrainā tiek nogādāti ik nedēļu. Keršis saka, ka sūtījuma nogādes maršruts ir konfidenciāls visa brauciena laikā, lai izvairītos no tā, ka kravu apstādina separātistu kaujinieki.

Šobrīd lietuviešu sagatavotās paciņas galvenokārt dodas uz Kijevu.

No Lietuvas uz Ukrainu tiek nogādāta ne vien humānā palīdzība, bet arī lietas, ko lietuvieši meklē pēc Ukrainas armijas lūguma. Iniciatīva "Zils Dzeltens" armijas karavīriem piegādā militārās jakas, militāros apavus, maskēšanās formas, kā arī apavus un citas karošanai noderīgas lietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!