Igaunijas galvaspilsētā pa Paldiski šoseju naktī uz trešdienu skraidīja astoņi zirgi, kuri bija izbēguši no Tallinas hipodroma, ziņo "PM Online".

Kā pastāstīja Glābšanas dienesta Trauksmes centra komunikāciju vadītājs Edvijs Freibergs, pirmais ziņojums par zirgiem tika saņemts plkst. 1.47. Kāds garāmbraucējs bija redzējis četrus brūnus no hipodroma izbēgušus zirgus. Zvanītājs stāstīja, ka zirgi devušies centra virzienā.

"Tad mēs sazinājāmies ar policiju, kura par zirgiem jau bija informēta," stāstīja Freibergs. "Tālāk policija centās sameklēt hipodroma īpašniekus vai darbiniekus, lai atrastu cilvēkus, kurus zirgi laistu sev klāt." Kā pastāstīja Freibergs, Trauksmes centrs par zirgiem saņēma vēl pāris ziņojumu.

Tallinas hipodroma valdes loceklis Vahurs Nurms sacīja, ka zirgi ir aizvesti atpakaļ uz stalli, taču viņš vēl nezināja, vai tie nakts notikumos ir guvuši kādus ievainojumus.

Viņš apliecināja, ka zirgi tā vienkārši no staļļa nevarēja izbēgt, ka kādam tos vajadzēja izlaist. "Kāds vājprātīgais tur naktī bija bijis, taču neko precīzāk es pateikt nevaru," sacīja Nurms. Viņš piebilda, ka arī pats naktī gājis skatīties, kas ar zirgiem noticis.

Kā pastāstīja Nurms policija zirgu sagūstīšanai bija izsaukusi zirgu treneri.

Ziemeļu policijas prefektūras preses pārstāvis Mihkels Loide pastāstīja, ka policija ap plkst. 1.50 saņēma informāciju, ka no Tallinas hipodroma izbēguši zirgi. "Vēlāk noskaidrojās, ka kopā bija izbēguši astoņi zirgi," viņš piebilda.

Loide norādīja, ka ap plkst. 2.30 tika saņemta informācija par diviem zirgiem, kuri atradās aiz "Meremeeste" slimnīcas un kurus policijai izdevās nogādāt atpakaļ hipodromā. "Divus zirgus policija atrada jūras krastā. Ap plkst. 3.50 visi zirgi bija aizvesti atpakaļ uz stalli," viņš sacīja.

Loide pastāstīja, ka ar zirgu meklēšanu nodarbojās 15 policisti. Apstākļu noskaidrošanas nolūkā uz iecirkni tika nogādāts kāds vīrietis, kurš tiek turēts aizdomās par zirgu izlaišanu no staļļa.

Dažu aculiecinieku naktī uzņemtie videoieraksti ievietoti interneta vietnē "YouTube".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!