Sestdien virs Baltijas jūras pazudušās Lietuvas civilās lidmašīnas ar diviem pilotiem "An-2" vadības kabīnē cilvēki neatrodas, vēsta portāls "Delfi.lt".

Lidmašīnas vraks otrdien atrasts jūras dzelmē 124 metru dziļumā. Tas nofilmēts ar ūdenī ielaistām kuģa "Kuršis M-54" videokamerām.

Izpētot ierakstu, konstatēts, ka caur pilotu kabīnes stikliem, kuri palikuši veseli, redzami tukši krēsli, paskaidroja Lietuvas jūras spēku kapteinis Antans Brencjus.

"Lidmašīna apskatīta tikai no ārpuses, tāpēc nevar apgalvot, ka tajā iekšā nav cilvēku," viņš papildina. No ārpuses nepietiekamā apgaismojuma dēļ nav redzams, kas atrodas dziļāk lidmašīnā, skaidro Brencjus.

Kuģa "Kuršis M-54" aprīkojums neļaujot kamerai iekļūt lidmašīnā un izpētīt tās iekšpusi. Nekādi būtiski bojājumi lidmašīnas apskates laikā nav konstatēti.

Tikmēr trešdien jūrā pamanīts kāds peldošs objekts. Speciālisti pieļauj, ka tas varētu būt plosts vai glābšanas veste. Lai pārbaudītu, vai tas ir saistīts ar nogrimušo lidmašīnu, izsūtīts helikopters, paziņoja aizsardzības ministra vietnieks Antans Valis. 

Vēstīts, ka sestdien virs Baltijas jūras pazuda kompānijas "Klaipedos avialinijos" lidaparāta "An-2", kas bijis ceļā no Gēteborgas Zviedrijā uz Lietuvu. Lidmašīnā atradušies divi piloti.

Lidmašīnas vraku otrdien atrada Lietuvas karaflotes kuģis "Kuršis M-54". Tas atrodas aptuveni 700 metru attālumā no pēdējās pozīcijas, kuru bija fiksējis Zviedrijas radars un kuras datus bija nodevis Zviedrijas glābšanas koordinācijas centrs, paziņoja Aizsardzības ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!