Foto: DELFI
Piektdien Klaipēdas apgabala prokuratūra un policija saņēmusi ekspertīzes rezultātus, saskaņā ar kuriem nogalinātā lietuviešu studente Justīne Šikšņute pirms slepkavības pārcietusi seksuālo vardarbību, vēsta "delfi.lt".

Jau vēstīts, ka trešdienas rītā Lietuvā atrasta nogalināta lietuviešu studente Justīne Šikšņute, kuru meklēja jau kopš svētdienas.

Aizdomās turamais Valdas J. pēc nozieguma izdarīšanas nesteidzies stāstīt par izdarīto. Pirmdien, 17. novembrī, pratināšanas laikā viņam izdevies pārliecināt policiju, ka viņš aizvedis studenti uz Klaipēdu. Taču otrdien pēc sarunas ar pazudušās meitenes draudzenēm aizdomās turamajam nācies atkārtoti tikties ar policistiem, un pēc pratināšanas viņam uzvilka rokudzelžus.

Aizdomās turamā uzvedība policijai šķiet aizdomīga, tādēļ viņam noteikta psihiatriskā ekspertīze.

Pēc laikraksta "Klaipēda" rīcībā esošās informācijas, aizdomās turamais nevarējis braukt uz Klaipēdu, jo viņam neesot bijis pietiekams degvielas daudzums. Tiek ziņots, ka pēc briesmu draudiem meitene centusies bēgt, taču vīrietis viņu spējis panākt. Laikraksts vēsta, ka pēc tam aizdomās turamais melojis meitenes mātei, sakot, ka aizvedis viņu uz Klaipēdu, kur viņa "bijusi piedzērusies un uzvedusies dīvaini".

Ekspertīzes rezultāti nodoti policijai un prokuroriem, taču viņi atteikušies sīkāk komentēt datus. Plašākai ekspertīzei no nogalinātās paņemtie paraugi nosūtīti izpētei uz Viļņu. Ekspertīzē, kura aizņems vairākas nedēļas, noskaidrosies slepkavības laiks un citi līdz šim nezināmi apstākļi.

Piektdien bojāgājušās mirstīgās atliekas nodotas tuviniekiem.

Jau ziņots, ka aizdomās par lietuviešu studentes Justīnes Šikšņutes slepkavību Lietuvā ceturtdien aizturēts 1991. gadā dzimis vīrietis, kurš meiteni vedis ar automašīnu.

Galvenais Klaipēdas apgabala prokurors Simons Minkēvičs sacījis, ka, pēc vienas no versijām, aizdomās turamais ir gatavojies noziegumam, jo pasažieru automašīnas durvju rokturis bijis bojāts, lai upure nespētu aizskriet prom. Viņš pieļauj, ka tā, iespējams, nav vienīgā aizdomās turamā upure.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!