Foto: DELFI
Pirmdien notikusi apšaude skolā Igaunijas pilsētā Viljandi (Vīlande), kuras rezultātā gājusi bojā pasniedzēja. Vairāk neviens cilvēks incidentā nav cietis, vēsta portāls "Delfi.ee".

Šāvējs bijis 15 gadus vecs skolnieks, bet upuris - 56 gadus veca vācu valodas skolotāja, atklāja policija. Uzbrucējs ir aizturēts, "Delfi" uzzināja policijā. Draudu audzēkņiem un pasniedzējiem vairs neesot, cilvēki no skolas pēc incidenta evakuēti.

Bojāgājušās pedagoģes vārds ir Ene Sarapa, atklāja skolas direktors Āvo Palo. 15 gadus vecajam zēnam, kurš tiek vainots uzbrukumā, uzvedības problēmas neesot bijušas.

Aizturēšanas brīdī jaunietis nav pretojies. Provizoriskā informācija liecina, ka viņš šāvis ar revolveri. Policija ir ierosinājusi krimināllietu un izmeklēšanā noskaidros, kādi bija uzbrukuma motīvi un kur pusaudzis dabūja ieroci.

Līdzjūtību skolotājas tuviniekiem un visai skolai izteicis Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess. Līdzjūtību izteikusi arī ASV vēstniecība.


Incidents noticis mācību stundas laikā . Pavisam klasē atradušies pieci skolēni, ziņo "Delfi.ee".

Pēc incidenta ēkā iegājuši policisti bruņuvestēs, bet pie mācību iestādes pulcējās skolēnu vecāki, ziņo "Delfi.ee", atsaucoties uz "Raadio2". Kamēr policisti pārbaudīja telpas, skolēni un skolotāji tikuši sapulcināti zālē.Doties mājās audzēkņiem atļauts tikai vecāku pavadībā.

Uz notikuma vietu devies Viljandu vicemērs. Izglītības ministrija kontaktējas ar skolu, atklāja ministrs Jevgenijs Osinovskis.

"Šobrīd neko vairāk nevaru pateikt," iepriekš paziņoja skolas sekretāre, atklājot, ka uz mācību iestādi ieradusies gan policija, gan mediķi. Kāds cits skolas darbinieks apstiprināja, ka skolā, visticamāk, notika apšaude.






(Informācija tiks papildināta).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!