Foto: LETA
Lietuvas Ģenerālprokuratūra lūgusi tiesu uzlikt arestu atsevišķu komercbankas "Snoras" bijušo vadītāju īpašumiem, visticamāk, sankcijas skārušas bijušo bankas prezidentu Raimondu Baranausku (attēlā), ceturtdien informē portāls "Delfi.lt".

Ģenerālprokurora vietnieks Darjus Raulušaitis paziņojis, ka arestēts to cilvēku īpašums, kas " saistīti ar situāciju bankā". Kuru cilvēku un kādi īpašumi arestēti, Raulušaitis neatklāja.

"Īpašumtiesības uz atsevišķiem objektiem patlaban ir ierobežotas. Šis process turpinās. Īpašumi pieder cilvēkiem, kas, iespējams, ir piedalījušies tās situācijas izveidē, kas patlaban vērojama bankā "Snoras"", paziņoja Ģenerālprokuratūras pārstāvis.

Viņš piebildis, ka veicamās darbības ir saistītas "ar īpašumu meklēšanu, gan Lietuvā, gan ārvalstīs un meklēti tiek tieši fizisko personu nevis bankas īpašumi."

Raulušaitis arī atzinis, ka prokuratūrai nav bijusi iespēja aizkavēta bjušo bankas vadītāju un akcionāru došanos uz ārzemēm.

Šobrīd ar baņkieriem mēģina nodibināt sakarus, lai uzaicinātu uz nopratināšanu. Pagaidām prokurori cer, ka šīs personas piekritīs sadarboties un vēl netiks izvirzīti uzltimāti par datumiem, kad viņiem obligāti jāierodas valstī.

Jau vēstīts, Lietuvas ministru prezidents Andris Kubiļs intervijā radiostacijai "Žinių radijаs" atzinis, ka divi lielākie bankas "Snoras" līdzīpašnieki – krievu miljardieris Vladimirs Antonovs un lietuviešu uzņēmējs Raimonds Baranausks - tiek turēti aizdomās par finanšu noziegumiem. ,

Lietuvas valsts prezidente Daļa Gribauskaite norādīja, ka caur "Snoras" īstenots mērķtuecīgs uzbrukums Lietuvas bankku sistēmai .

Kā ziņots, trešdien Lietuvas valdība nolēma nacionalizēt "Snoras". Plānots sadalīt bankas aktīvus " labajos" un "sliktajos", valstij piederošā banka turpinātu darbu ar " labajiem " aktīviem.

Jau šobrīd atsākusies ierobežota bankas darbība, bankomātos dienā var izņemt līdz 500 litiem ( 100 latiem) vērtas summas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!