Foto: LETA

Tallinas centrā pirmdien notikusi starptautiska demonstrācija, kurā pieprasīts zvēraudzēšanas aizliegums Baltijas valstīs, informēja biedrības "Dzīvnieku brīvība" vadītājs Aivars Andersons.

Viņš stāstīja, ka vizuāli iespaidīgo demonstrāciju apmeklēja ap 100 tumšās drēbēs tērptu cilvēku, pieminot miljoniem dzīvnieku, kas mirst zvēraudzētavās.

Akcijā dzīvnieku aizstāvības organizāciju pārstāvji no Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, Baltkrievijas, Krievijas, Somijas, Nīderlandes un Norvēģijas teica uzrunas demonstrācijas apmeklētājiem un medijiem, uzsverot starptautiskās sadarbības nozīmi dzīvnieku aizsardzības likumdošanas pilnveidošanā. Šī demonstrācija bija lielākā protesta akcija pret zvēraudzēšanu Igaunijā pēdējo gadu laikā.

Andersons uzsvēra, ka "ir pienācis laiks sakārtot likumdošanu atbilstoši sabiedrības vērtībām. Līdzīgi Igaunijas sabiedrībai lielākai daļai Latvijas iedzīvotāju jeb 65% nav pieņemama dzīvnieku audzēšana kažokādu ieguvei. Pārmaiņas sabiedrībā liecina, ka kažokādu industrijas laiks tuvojas beigām".

Savukārt Igaunijas dzīvnieku aizstāvju organizācijas "Loomade Nimel" preses pārstāve Anita Jirsone skaidroja, ka "kažokzvēru fermās dzīvnieki cieš un mirst luksuspreču ražošanai un šis jautājums ir aktuāls visās Baltijas valstīs".

Andersons sacīja, ka diskusijas par kažokzvēru industrijas aizliegumu pēdējos gados ir ļoti aktuālas visā Eiropā, tostarp Baltijas valstīs un Polijā. Pagājušajā gadā Igaunijas parlamentam tika iesniegta vairāk nekā 10 000 iedzīvotāju parakstītā pilsoniskā iniciatīva par kažokzvēru audzēšanas aizliegumu. Šobrīd tā tiek skatīta Igaunijas parlamentā. Akcijas rīkotāji aicina parlamentu pieņemt zvēraudzēšanas aizliegumu Igaunijā, līdzīgi kā tas ir izdarīts jau daudzās Eiropas valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!