Foto: Reuters/Scanpix

Uz "Viking Line" kruīza kuģa "Amorella" grupveidā izvarota kāda 45 gadus veca sieviete, pirmdien ziņo laikraksts "Postimees", atsaucoties uz Zviedrijas izdevuma "Aftonbladet" rīcībā esošo informāciju.

Izvarošana notikusi Baltijas jūrā naktī no piektdienas, 30.janvāra, uz sestdienu, 31.janvāri. Izmeklēšanā aizturēti astoņi cilvēki, kas atzīti par aizdomās turētajiem.

"Aftonbladet" rīcībā esošā informācija liecina, ka aizturētie ir aptuveni 24 līdz 26 gadus veci vīrieši, kas jau iepriekš nonākuši likumsargu redzeslokā. Pieci no aizdomās turētajiem notverti aizvadītās sestdienas rītā Somijas pilsētā Turku, bet viens – Ālandu salās. Pārējos divus policijas darbinieki aizturējuši naktī uz svētdienu Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā.

Saskaņā ar laikrakstā minēto cietusi ir 45 gadus veca zviedriete. Tāpat arī aizturētie, iespējams, ir Zviedrijas pilsoņi.

Iespējamais noziegums noticis kuģa kajītē, savukārt aculiecinieki pēcāk žurnālistiem stāstījuši, ka cietusī sieviete pēc notikušā bijusi šoka stāvoklī. Aculiecinieki arī kritizējuši kuģa drošības personāla rīcību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!