Straujais celtniecības kompānijas "Merko Ehitus" akciju cenas kāpums Tallinas fondu biržā ir padarījis Tomasu Annusu par pirmo Igaunijas fondu tirgus miljardieri, raksta "Aripaev".
10.augustā, kad "Merko Ehitus" akciju cena bija 222,18 kronas, Annusam piederošo akciju vērtība bija 920 miljoni kronu (39,38 miljoni latu). Pēc tam akciju cena palielinājās līdz 241,46 kronām un Annusa akciju vērtība sasniedza vienu miljardu kronu (42,8 miljonus latu).

Tā kā Annusam pieder arī citas "Merko" grupas kompānijas "E.L.L. Kinnisvara" akcijas, viņa akciju portfeļa kopējā vērtība ir aptuveni 1,4 miljardi kronu. Pievienojot "Merko" grupas kapitāla daļas "Angroo Ehitus" vai "Saue Auto", šīs summa būtu vēl lielāka.

Jau ziņots, ka Igaunijas celtniecības kompānijai "Merko Ehitus" pieder SIA "Merks", kas Latvijā būvēs halli Pasaules hokeja čempionātam.

Otro vietu starp Igaunijas fondu tirgus miljonāriem ieņem Marcels Vihmans, kura akciju vērtība ir 307,23 miljoni kronu. Vihmanam ar kompānijas "Hoiupanga Tootajate" starpniecību pieder "Hansapank" akcijas. Arī trešajā vietā ir "Hansapank" akcionārs Tomass Sildmē, kura akciju vērtība sasniedz 290,7 miljonus kronu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!